Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ: Οργισμένη ανακοίνωση Σαχινίδη. Απαράδεκτη η πρόσληψη Παπαθανασίου στα ΕΛΠΕ......


Κ Α Μ Α Ρ Ω Σ Τ Ε    Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Υ Σ ! ! ! 
O τελευταίος ......Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου με τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, διορίστηκε  προκλητικά απο την συγκυβερνηση ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Πρόεδρος στα ΕΛ.ΠΕ!!!
Ανακοίνωση σε έντονο ύφος κατά του προκλητικού διορισμού του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου στα ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης:
Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη.

Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.
Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.
Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα.
Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να του ζητήσει να παραιτηθεί από την θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Πρόκειται για μια από τις πιο ηχηρές αλλά παράλληλα πολύ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την αμήχανη και παραδομένη στον Σαμαρά ηγεσία του κόμματος.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι που ακόμα σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό και τα όσα έχουν περάσει από το 2009 μέχρι σήμερα.
τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα