Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο δημοσιογράφος που πήρε δανεικά και αγύριστα 2,7 εκ. € είναι ο Γιώργος Τράγκας;

Τα αίτια και αιτιατά που οδήγησαν στην κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας κατέγραψε τελεσίδικα η επιτροπή θεσμών της Βουλής η έκθεση της οποίας αναμένεται να συζητηθεί στη Ολομέλεια του Σώματος...
tragkas2232323.jpegΤέλος τα ψέμματα για την επιτροπή θεσμών της Βουλής η οποία διεκπεραίωσε τελεσίδικα τη διαδικασία εγγραφής των των αιτίων και αιτιατών που οδήγησαν την Κυπριακή οικονομία στην καταστροφή. Στόχος της επιτροπής είναι η έκθεση να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.
"Θεωρούμε ότι οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να είναι έτοιμες το αργότερο μέχρι την άλλη βδομάδα για να δώσουν στην επιτροπή όλα τα απαραίτητα στοιχεία που τους ζήτησε", δήλωσε ο Δημήτρης Συλλούρης.
Στην έκθεση, θα καταγράφονται τα γεγονότα και συμπεράσματα σε όλα τα ζητήματα, θα αφορούν τα κεφάλαια του ELA, της εκροές κεφαλαίων, τα αξιόγραφα, τα bonus, τη διακίνηση κεφαλαίων συγκεκριμένων εταιρειών, την αγοραπωλησία Λαϊκής και επέκταση των τραπεζών στην Ελλάδα.
Η Επιτροπή Θεσμών έχει καλέσει και αναμένει ως τις 13 Δεκεμβρίου τους Βγενόπουλο, Ζολώτα, Μάγειρα Μπουλούτα και Σπανοδήμος με τον τελευταίο σε επιστολή που απέστειλε απαντά ότι δεν πρόκειται να παρευρεθεί αιτιολογώντας οτι εκκρεμούν υποθέσεις στα δικαστήρια ενώ κ.Βγενόπουλος έθεσε τους δικούς του όρους.
Στο μεταξύ, ενώπιον της επιτροπής τέθηκαν σήμερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον όμιλο Ζολώτα μέσω απόρρητης έκθεσης του οίκου PWC για το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Μαρφίν Λαϊκής στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο όμιλος εταιριών Ζολώτα φαίνεται έλαβε συνολικά δάνεια ύψους €720 εκ., από τα οποία €496 εκ., η τράπεζα τα θεωρούσε ως προβλέψιμες απώλειες. Τα δάνεια δοθηκαν στο Ζολώτα με προσωπικές εγγυήσεις.
Στην ίδια έκθεση καταγράφονται εκατοντάδες ονόματα εταιρειών αλλά και συγκεκριμένου δημοσιογράφου που γεννήθηκε, εργάζεται και διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα ο οποίος έλαβε 2.8 εκ ευρώ χωρις καμία εξασφάλιση παρά μόνο με προσωπικές εγγυήσεις [sigmalive]


Στο ρεπορτάζ via politis-news αναφέρεται το όνομα του δημοσιογράφου που είναι ο Γιώργος Τράγκας:  Μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη η έκθεση (μετά συμπερασμάτων) της επιτροπής Θεσμών για την οικονομία. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η παρουσία Βγενόπουλου στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αποκάλυψε ότι από τα 720 εκατ. ευρώ που έλαβαν δάνεια από τη Marfin-Λαϊκή οι εταιρείες του Μ. Ζολώτα, 496 εκατ. (σύμφωνα με έκθεση της PWC από το 2012) θεωρούνται ως απώλειες. Παρομοίως χαμένο φέρεται να είναι δάνειο 2,7 εκατ. ευρώ προς τον Έλληνα δημοσιογράφο Γ. Τράγκα.

Ας θυμηθούμε και το ρεπορτάζ του Hot Doc στις 30 Μαΐου: Στον κατάλογο των δημοσιογράφων που έχουν πάρει δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, δίχως εγγυήσεις και δίχως να τα επιστρέψουν ποτέ, φιγουράρει και το όνομα του Γιώργου Τράγκα.
Σύμφωνα με στοιχεία της Λαικής Τράπεζας, ο Γιώργος Τράγκας έχει πάρει δύο δάνεια συνολικού ποσού 2.392.000 ευρώ από τη Λαϊκή, του Αντρέα Βγενόπουλου για τα οποία δεν δόθηκε καμια εγγύηση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας, το 2012, δεν αναμένεται να αποπληρωθεί με αποτέλεσμα να χαθεί το σύνολο του ποσού.


Εpikairo: Διαβάζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ρεπορτάζ του κυπριακού τύπου και πέφτουμε από τα σύννεφα. Αν πράγματι ο αμέμπτου ηθικής και μακριά από κάθε υποψία συνδιαλλαγής και διαφθοράς Γιώργος Τράγκας είναι εμπλεκόμενος σε μία τέτοια υπόθεση, τότε δε θα απομείνει ούτε ένας τηλεοπτικός ιησούς να φέρει την κάθαρση και να σώσει τη χώρα από τους ληστές και τους προδότες. 

Ας μας συγχωρήσει η Χρυσή Αυγή που την πιάσαμε στον ύπνο και ποστάραμε πρώτοι το συμβάν. Αναμένουμε να βγει με δελτίο τύπου και να ζητήσει τα 2,7 εκ € από τον «σύντροφο» Τράγκα και να τα μοιράσει υπό τη μορφή συσσιτίου στους «Έλληνες». Οσονούπω...
- See more at: http://epikairo.gr/index.php/politiki/item/7162-o-dimosiografos-pou-pire-daneika-kai-agyrista-2-7-ek-einai-o-giorgos-tragkas#sthash.70bozCZv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα