Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά είναι τα 3 κανάλια που χάνουν τις άδειες τους!

Τρία θα είναι τα κανάλια, που σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη και όπως δημοσιεύει το piraeuspress.gr, θα χάσουν τελικά τις άδειες τους.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται ή που αντιλήφθηκαν τότε, λόγω της ανησυχίας που επικρατούσε την περίοδο εκείνη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ότι στα πλαίσια του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς είχε σημάνει…την αρχή του τέλους για τα ιδιωτικά κανάλια.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 48 του εν λόγω νομοσχεδίου είχε προστεθεί…αθόρυβα μία άκρως περίεργη τροπολογία, η οποία προέβλεπε ότι: «Η εταιρεία μπορεί να λυθεί με δικαστική απόφαση μετά από αγωγή μετόχου ή μετόχων που εκπροσωπούν τουλάχιστον το ένα τρίτο (1/3) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, εάν υφίσταται προς τούτο σπουδαίος λόγος, που, κατά τρόπο προφανή και μόνιμο, καθιστά τη συνέχιση της εταιρείας αδύνατη»
Η επίμαχη ρήτρα που είχε προστεθεί τότε από τον Νίκο Παππά έλεγε: «Έννομο συμφέρον για τη λύση
εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έχει και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Υπουργός Επικρατείας».
Εν ολίγοις, μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να μην είναι μέτοχος αλλά δύναται να ζητήσει την λύση μιας Ανώνυμης Εταιρίας εφόσον θεωρεί ότι η συνέχιση της εταιρείας είναι αδύνατη.
Και πως μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό; Αν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς αποφανθεί ότι η εταιρεία επί τρία συναπτά έτη παρουσιάζει αρνητικά ίδια κεφάλαια.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι, το MEGA, το οποίο είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είναι το ένα από τα τρία κανάλια, που όπως φαίνεται δεν θα καταφέρει να περάσει τον πήχη.
Όπως ακούγεται, το δεύτερο κανάλι θα μπορούσε να είναι αυτό του ALPHA. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η εμπλοκή του ιδιοκτήτη Δημήτρη Κοντομηνά στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα, παρότι το κανάλι θεωρείται «το πιο φιλικό προς την κυβέρνηση».
Τέλος, δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον και για τον ΣΚΑΪ. Και αυτό γιατί μπορεί μεν ο Γιάννης Αλαφούζος να μην βρίσκεται σε τόσο δυσμενή οικονομικά θέση, ωστόσο δύσκολα θα προχωρήσει μόνος του σε νέα επένδυση εκατομμυρίων με ταυτόχρονη άμεση εξυπηρέτηση των παλιών οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα