Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δέκα δηλώσεις πόθεν έσχες λείπουν από τον φάκελλο Ψυχάρη

ΕΜΠΛΟΚΗ
Ο εκδότης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης παραδέχτηκε με επιστολή του στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής πως δεν διαθέτει αντίγραφα για τις 10 δηλώσεις που ισχυρίζεται πως τις έχει καταθέσει αλλά απουσιάζουν από το φάκελο που εξετάζουν οι ελεγκτικές αρχές.Πρόκειται για τις 10 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της οποίες αναζητεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο των ερευνών για τα τραπεζικά δάνεια του ΔΟΛ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε κληθεί από την επιτροπή Πόθεν Έσχες να καταθέσει τα αντίγραφα των εν λόγω δηλώσεων που αφορούν δέκα οικονομικά έτη, αποδεικνύοντας τον ισχυρισμό του πως τα είχε καταθέσει στο παρελθόν.
Στην επιστολή του παραδέχεται πως δεν διαθέτει στοιχεία για τις εν λόγω περιουσιακές δηλώσεις, οι οποίες δεν έχουν παραληφθεί ούτε από την επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής αλλά ούτε και από την επιτροπή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Ο Οικονομικός εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση είχε ζητήσει από την επιτροπή Πόθεν Έσχες να διαβιβάσει τις δηλώσεις αλλά μετά από έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως ο Σταύρος Ψυχάρης δεν είχε καταθέσει δηλώσεις πόθεν έσχες για τα έτη 1997-2001, 2003-2007. Κατόπιν η επιτροπή έδωσε εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν και τις δηλώσεις που έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ από το 2008 έως σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα