Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Τον Ιούνιο ξεκινά η εκταμίευση των χρημάτων για τα τέσσερα νέα ΕΣΠΑ


Τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η εκταμίευση των χρημάτων σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν στα τέσσερα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ (θυμηθείτε εδώ), όπως είπε στο "Πρακτορείο 104,9 FM", ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Παναγιώτης Κορκολής.

Ο κ. Κορκολής έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο θα ολοκληρωθεί η υποβολή των αιτήσεων από τους
ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιολόγηση και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκταμίευση του συνολικού ποσού των 370 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στις καινοτομίες των νέων προγραμμάτων, ο κ. Κορκολής επισήμανε ότι μέχρι τώρα διάφοροι μεσάζοντες και ενδιάμεσοι εκμεταλλεύονταν τις ασάφειες και τη "γλώσσα" των προκηρύξεων η οποία -όπως είπε- μέχρι τώρα δεν ήταν κατανοητή από τους απλούς πολίτες.
"Προσπαθήσαμε οι προσκλήσεις να είναι κατανοητές, όχι μόνο στη γλώσσα, αλλά και στον ξεκάθαρο
τρόπο που θα αξιολογηθεί ο καθένας" είπε και πρόσθεσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και εφόσον ο ενδιαφερόμενος αξιολογηθεί τότε θα καταθέτει τα δικαιολογητικά. Επίσης, δύο αξιολογητές, από διαφορετική περιφέρεια, θα εξετάζουν τις προτάσεις των ενδιαφερομένων, χωρίς να βλέπουν κανένα στοιχείο, ούτε τον κωδικό της πρότασης, προκειμένου -όπως εξήγησε- να διασφαλιστεί το αδιάβλητο.
Επιπλέον, όσοι επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα 4 προγράμματα δεν θα χρειαστεί να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή από τράπεζα για να εισπράξουν την προκαταβολή, με δεδομένο ότι οι τράπεζες ζητούν υπερβολικές εγγυήσεις. Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, έγινε μια συμφωνία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων για να μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα οι ενδιαφερόμενοι.
"Βασική φιλοσοφία είναι ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες - σταθερές θέσεις εργασίας να βρούμε απασχόλησης στους νέους με υψηλά προσόντα και μόρφωση και να ενισχύσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις" υπογράμμισε ο κ. Κορκολής και πρόσθεσε ότι αν προστεθεί και η ιδιωτική συμμετοχή το συνολικό ποσό, που θα κινηθεί στην οικονομία από τα 4 νέα προγράμματα ΕΣΠΑ θα φθάσει τα 700 εκατομμύρια ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα