Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με κουμπάρο τον Σημίτη ο Βενιζέλος προσχωρεί στη ΝΔ του Μητσοτάκη


“ Πολιτικός γάμος με κουμπάρο τον Κώστα Σημίτη ”
Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος
Στα μαυσωλεία της διαπλοκής έχει παρθεί η απόφαση: Να κονιορτοποιηθεί ο πολιτικός χώρος του Κέντρου και να απορροφηθούν όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από την ακραία νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου στις επόμενες εκλογές να αποτελέσει σοβαρό αντίπαλο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι χρεοκοπημένοι ολιγάρχες των media παίζουν τα ρέστα τους (με φόντο το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες) και όχι μόνο προσπαθούν με κάθε μέσο να αποσταθεροποιήσουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να ρυθμίσουν τις πολιτικές εξελίξεις. 

Ταυτόχρονα ισχυρός είναι στο παρασκήνιο ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και καταστροφέα της χώρας, Κώστα Σημίτη, που σπρώχνει τα απομεινάρια του διεφθαρμένου εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ - σε απόλυτη συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους εκδότες - προς τη Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτό το πλαίσιο και παίζοντας την τελευταία του ζαριά για μελλοντική επανεκλογή (ώστε να
γλιτώσει από τις μελλοντικές συνέπειες της δικαιοσύνης;;;), ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους λοχαγούς του, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει την ίδρυση πολιτικού φορέα - γέφυρας ώστε να διευκολυνθεί - όταν έρθει ώρα - η προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι η πόλωση που θα αποτελέσει το κύριο χαρακτηριστικό στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όταν αυτή πραγματοποιηθεί, θα συμπιέσει τα κόμματα του κέντρου και πιθανότατα το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί εκτός βουλής. Και τόσο ο ίδιος, όσο και οι υψηλοί προστάτες του στα μαυσωλεία της διαπλοκής, γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να χάσει τη βουλευτική ασυλία.


Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διαφώνησε δημοσίως με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά η οποία πρόσφατα δήλωσε ότι "το ΠΑΣΟΚ το χωρίζει άβυσσον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη". Την άποψη αυτή δεν τη συμμερίζεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος για λογαριασμό της οικογένειας Μητσοτάκη και των διαπλεκόμενων συμφερόντων που επιδιώκουν αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, προκαλεί υπόγεια και παρασκηνιακά χτυπήματα στην ηγεσία του κόμματός του.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και τα όσα λέγονται για συμπόρευση της Άννας Διαμαντοπούλου και άλλων εκσυγχρονιστών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε. Σκοπεύει να γίνει ακόμη πιο διαπλεκόμενη. Κουμπάρος είναι ο Κώστας Σημίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα