Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Κατρούγκαλος: Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες είχαν μάθει να μην πληρώνουν

Αναφερόμενος στους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Κατρούγκαλος απέδωσε τις αντιδράσεις τους σε θέμα νοοτροπίας, υπαινισσόμενος ότι δεν έχουν μάθει να πληρώνουν.«Οι θεσμοί έθεσαν θέμα εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση της εθνικής σύνταξης, αλλά δεν έθεσαν κόκκινες γραμμές» δήλωσε στον Ant1 ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων πρόσθεσε ότι οι δανειστές δεν ζήτησαν μείωση των κύριων συντάξεων σε αυτή την φάση αλλά, όπως σημείωσε «Δεν γνωρίζω, τι προτίθενται να κάνουν μετά».

Πάντως και τα δυο αυτά θέματα αποτελούν κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ετέθη από τους δανειστές και το θέμα της αύξησης των εισφορών.

Ο κύριος Κατρούγκαλος επιβεβαίωσε ότι με το νέο ασφαλιστικό καταργείται τελικά το ΕΚΑΣ και αντικαθίσταται με την Εθνική Σύνταξη των 382 ευρω.

Αναφερόμενος στους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ. Κατρούγκαλος απέδωσε τις αντιδράσεις τους σε θέμα νοοτροπίας, υπαινισσόμενος ότι δεν έχουν μάθει να πληρώνουν.

«Εμείς με τις γραβάτες και τα μαντηλάκια βγάζαμε 40 και 50 χιλιάδες ευρω και είχαμε μάθει να μην πληρώνουμε. Τώρα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι όσοι βγάζουν 60 χιλιάδες ευρω και πάνω, θα επιβαρυνθούν λίγο παραπάνω.

Για τους αγρότες ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι μόνο 45 χιλιάδες στο σύνολο των 450 χιλιάδων αγροτών δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα, ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν κάτω από πέντε χιλιάδες ευρω.

Σύμφωνα με τον υπουργό πάντως, όσοι βγάζουν μέχρι 12 χιλιάδες ευρώ
δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση για όσους βγάζουν μέχρι 30 χιλιάδες ευρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα