Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η Γεννηματά προαναγγέλλει πρωτοβουλίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες, τονίζοντας ότι δεν θα περιμένει «την πλήρη απομόνωση και την καταστροφή της χώρας. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσω σε πρωτοβουλίες πολύ συγκεκριμένες. Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση αυτή τη στιγμή για τη χώρα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε, επίσης, κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και ειδικότερα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Τόνισε παράλληλα ότι «έμεινα έκπληκτη όταν άκουσα και τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ή προχωράς μόνος σου, ή πηγαίνουμε σε εκλογές», κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή. «Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρξει μια κινητοποίηση των δημιουργικών παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα και πώς η χώρα δεν θα απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη», ανέφερε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας ότι αυτή την κρίση δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει κανένα κόμμα μόνο του.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το σχήμα «ένα ισχυρό κόμμα και μια ουρά», έχουν αποτύχει.
«Θα έπρεπε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τα δυο κόμματα μέσα, και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., και όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους», τόνισε. Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. επειδή, όπως είπε, «η συνεννόηση δεν είναι στην ατζέντα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη».
Αναφερόμενη στη Ν.Δ. ανάφερε ότι φαίνεται πως «επιλέγει και πάλι τη λογική του παρακολουθώ τις εξελίξεις, κάθομαι στην όχθη του ποταμού και πετώ πέτρες».
Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το πρώτο βήμα είναι να γίνει η προγραμματική συνδιάσκεψη και να συμφωνηθεί μια διακήρυξη αρχών και ένα πολιτικό, προγραμματικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα