Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Tράπεζες:Φεύγουν 4.500 υπάλληλοι, κλείνουν καταστήματα-Σχέδιο για νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου-Ποια τράπεζα κάνει την αρχή


Tράπεζες:Φεύγουν 4.500 υπάλληλοι, κλείνουν καταστήματα-Σχέδιο για νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου-Ποια τράπεζα κάνει την αρχή Θα κλείσουν και περισσότερα από 100 υποκαταστήματα.Σε νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να προχωρήσουν τράπεζες και υπολογίζεται να αποχωρήσουν περίπου 4.500 έως 5.500 υπάλληλλοι, ενώ αναμένεται να κλείσουν και περί τα 170 καταστήματα μέχρι και τα τέλη του 2017.
Η πρώτη τράπεζα που θα ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα Πειραιώς ως τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Εθνική και η Eurobank.
Σε ό,τι αφορά στην τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος το πρόγραμμα αναμένεται να περιλαμβάνει περί τα 1.750 άτομα. Το πρόγραμμα της Εθνικής θα αφορά σε 1.600 άτομα, ενώ η Eurobank αναμένεται να κηρύξει πρόγραμμα για 1.000 άτομα. Η Alpha Bank αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για 170 περίπου άτομα.
Στόχος των τραπεζών είναι το πρόγραμμα εθελουσίας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ενώ οι πληροφορίες για τα κίνητρα αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα οι τράπεζες θα κινηθούν χαμηλότερα
από τα επίπεδα των περασμένων ετών όπου η αποζημίωση μαζί με τα bonus κινούνταν κοντά στα 180.000 ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο διάστημα οι τράπεζες έχουν θέσει ως στόχο και τη μείωση των υποκαταστημάτων τους κατά 170.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα