Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Σκέψεις για ηρωική… έξοδο του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πάρει τα μέτρα των δανειστών


Με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς να μπορεί να βγάλει… νύχια είναι η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές και την ελληνική κοινωνία που δημιουργούν ασφυκτική πίεση. Το Μέγαρο Μαξίμου που ζει τον χειρότερό του εφιάλτη λίγους μήνες μόλις μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τού Σεπτεμβρίου [διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ], έρχεται αντιμέτωπο με την αδιαλλαξία των δανειστών.
Όπως αναφέρει το tovima.gr, σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τους Γιώργου Σταθάκη και Ευκλ. Τσακαλώτο καθώς και κατά την συζήτηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ. Κατρούγκαλο, η πρόταση του υπουργού Εργασίας για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό απορρίφθηκαν εν συνόλω και με συνοπτικές διαδικασίες.
Ειδικότερα δε, από πλευράς ΔΝΤ παρουσιάστηκε μία αντιπρόταση με εντελώς διαφορετικά
χαρακτηριστικά και με κύριο άξονα την ανατροπή του σχεδίου της εθνικής σύνταξης, στην οποία έχει βασιστεί μεγάλο μέρος της επικοινωνιακής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό αυτό το πρίσμα και υπό την πίεση των εξελίξεων, ο προβληματισμός ήταν έντονος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, παρουσία και του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκληρότητα των μέτρων που αντιπροτείνουν οι δανειστές και η ανατροπή του σχεδιασμού της κυβέρνησης, οδήγησαν κάποια μέλη του κομματικού οργάνου να θέσουν ευθέως ζήτημα αναζήτησης πολιτικής διεξόδου και εναλλακτικής διαχείρισης του θέματος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκε εμφατικά από κάποια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ακόμη και το ενδεχόμενο υιοθέτησης μίας πολιτικής ηρωικής εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, προκειμένου να περισωθεί έστω και σε έναν ελάχιστο βαθμό η συνέπεια προς τις προεκλογικές γραμμές του κόμματος, οι οποίες αναιρούνται καθημερινώς και απειλούνται πλέον με ολοκληρωτική ακύρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα