Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

1,5 στρέμμα… σημαία θα αναρτηθεί στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)

1,5 στρέμμα… σημαία θα αναρτηθεί στην Καλαμάτα (βίντεο-φωτογραφίες)
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, που πλησιάζει σε μέγεθος το 1,5 στρέμμα και ζυγίζει σχεδόν 280 κιλά, θα αναρτηθεί άμεσα σε ορατό απ’ όλους σημείο στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας. Διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες και οι δημιουργοί της την κατασκεύασαν στο αεροδρόμιο της Τριόδου.
Πρόκειται για μια ιδέα του Γιάννη Τσουλάκου και του Γυμναστικού Συλλόγου «Αγωγή», με τη συμβολή πλήθους εθελοντών και ντόπιων καταστημάτων που πρόσφεραν τα χρώματα. Δεκάδες ώρες δουλειάς, με πολύ μεράκι…
Η σημαία έχει διαστάσεις 50 Χ 27 μέτρα και όταν αναρτηθεί (σε σημείο που οι δημιουργοί της δεν θέλουν να αποκαλύψουν νωρίτερα) σίγουρα θα προσελκύσει όλα τα βλέμματα. Για τη δημιουργία της δούλεψαν 30 άτομα, Καλαματιανοί στην πλειοψηφία τους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα από τη Βουλγαρία κι ένας άντρας από την Αλβανία, όπως εξηγεί ο κ. Τσουλάκος.
Ολα ξεκίνησαν από μια σελίδα στο Facebook και μια κουβέντα με το φίλο του Νεκτάριο, στον οποίο
ο Γιάννης Τσουλάκος ανακοίνωσε την πρόθεσή του. «Νεκτάριε θα φτιάξω τη μεγαλύτερη σημαία», είπε και ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα. «Είδαν ότι μιλούσα σοβαρά και ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Είμαστε 30 άτομα, όλοι Καλαματιανοί. Μαζί μας μία Βουλγάρα κι ένας Αλβανός, μέλη του συλλόγου. Αλλωστε, κάτω από την ελληνική σημαία μπορούν να στεγάζονται όλοι, να μην υπάρχει ρατσισμός και να ασπάζονται την ελληνική κουλτούρα» λέει σημειώνοντας πως: «Κανένας εθνικιστής δηλωμένος δε συμμετείχε σ΄ αυτή την προσπάθεια. Είμαστε όλοι Ελληνες πατριώτες».

Η σημαία θα γίνει δωρεά στο Δήμο Καλαμάτας «για να την χρησιμοποιεί όπως μπορεί μέχρι το 2021, για την Πολιτιστική πρωτεύουσα», λέει και συμπληρώνει: «Κάθε καλοκαίρι, να βλέπουν όλοι τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία». Μάλιστα ο κ. Τσουλάκος συνάντησε τυχαία το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον ενημέρωσε «για το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης σημαίας για την πολιτιστική πρωτεύουσα». Οπως μας λέει, ο κ. Νίκας του είπε «Προχώρα. Είμαστε μαζί σας, αν θέλετε και εξοπλισμό και μέσο μεταφοράς». Ωστόσο, η ομάδα τα είχε φροντίσει όλα.
Τώρα, ακολουθεί η ανάρτηση της σημαίας και αναμένεται η απάντηση στην αίτηση που έχει γίνει για το ρεκόρ Γκίνες, η οποία μπορεί να πάρει μέχρι και 3 μήνες, όπως λέει.
Στο εγχείρημα συνέδραμαν τοπικές επιχειρήσεις χρωμάτων και μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ασημακόπουλος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Τσουλάκο, ο οποίος επισημαίνει κλείνοντας: «Θέλω αυτές τις εποχές, τις προδομένες για το ελληνικό έθνος, να σηκώσει ο Ελληνας λίγο το κεφάλι και ν’ αγναντέψει ψηλά…». Αισιοδοξεί το μήνυμα να το λάβουν και όλοι οι ξένοι επισκέπτες αυτού του τόπου.
Οσο για τη συνέχεια, υπάρχουν σκέψεις, και το επόμενο βήμα όπως φαίνεται δεν είναι μακριά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα