Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Τι απαντά -μέσω δικηγόρου- ο Μαρινόπουλος για τις offshore της οικογένειας

Τι απαντά -μέσω δικηγόρου- ο Μαρινόπουλος για τις offshore της οικογένειας
Ψευδή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει ο πληρεξούσιος δικηγόρος των Πάνου Ι. Μαρινόπουλου, Πάνου Δ. Μαρινόπουλου και Στέφανου Ι. Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τα όσα διαδίδονται στον Τύπο περί απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων των εντολέων του σχετικά με την εταιρεία «Μαρινόπουλος» μέσω offshore.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι οι εντολείς του, αν και δεν έχουν τυπικά και ουσιαστικά εκτελεστικές αρμοδιότητες στην Μαρινόπουλος Σούπερ Μάρκετ και έχουν αποχωρήσει από το Δεκέμβριο του 2015, «δίνουν μεγάλο αγώνα (ενδεικτικά εγγυήθηκαν 215 εκατ. ώστε να
υπάρξει βιώσιμη λύση) για να σταθεί όρθια και να εξακολουθήσει να λειτουργεί η εταιρεία ώστε να μην απωλέσουν την εργασία τους οι χιλιάδες εργαζόμενοι και να πληρωθούν οι τράπεζες και οι προμηθευτές».
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, «οι εταιρείες και οι πωλήσεις ακινήτων είναι σε γνώση των αρμόδιων θεσμικών φορέων και το τίμημα των πωληθέντων ακινήτων χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά για την κάλυψη υποχρεώσεων της εταιρείας με την έγκριση των τραπεζών» και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «ούτε ένα ευρώ δεν μπήκε στην τσέπη των εντολέων μου».
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωση του ορκωτού λογιστή Π. Νταβού, επισημαίνεται πως ποτέ δεν αναφέρθηκε σε φυγάδευση 866 εκατ. ευρώ σε εξωχώριες εταιρείες, αλλά και ούτε έθεσε θέμα εκτεταμένης φοροδιαφυγής στη Μαρινόπουλος, «αλλά την άμεση ανάγκη διενέργειας έκτακτου φορολογικού ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα