Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σφράγισμα τριών καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου

Σφράγισμα τριών καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου  Γράφτηκε από τον Kώστας Μπούρας
Εν μέσω έντονων διαμαρτυριών και αντιδράσεων χθες το πρωί ο Δήμος Τριφυλίας προχώρησε σε σφράγισμα και των τριών καντινών στην παραλία του Λαγκούβαρδου, στην πολυπληθέστερη παραλία όλης της Τριφυλίας.
Η κίνηση αυτή της αρμόδιας επιτροπής του δήμου μετά την έκδοση σχετικής εισαγγελικής εντολής -καθώς δεν είχαν άδεια λειτουργίας- πυροδότησε κύμα αντιδράσεων από τους ιδιοκτήτες αλλά και πάρα πολλούς λουόμενους, τόσο κατά της δημοτικής αρχής όσο και προσωπικά κατά του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα.Την αρμόδια επιτροπή του δήμου, που φαίνεται ότι ήταν υποψιασμένη για το τι την περίμενε, συνόδευαν αστυνομικοί, ενώ σε επιφυλακή ήταν με διακριτική παρουσία και μια ομάδα της ΟΠΚΕ.
Η πρώτη καντίνα σφραγίστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ακολούθησαν και οι άλλες δύο που βρίσκονται στην ίδια παραλία, με τον κόσμο να αντιδρά έντονα και να τονίζει μεταξύ άλλων ότι αν πράγματι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος ενδιαφερόταν για την περιοχή, θα μπορούσε να μπει μπροστά ώστε να μην έχουμε τέτοια γεγονότα στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγες μόνο ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο και ενώ όλος ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες και θέλει να περάσει
ευχάριστα.
Σε έντονο ύφος προς τους αιρετούς της επιτροπής ειπώθηκε πως είναι ντροπή αυτό που κάνουν και θα έπρεπε και οι ίδιοι να ντρέπονται καθώς νεκρώνουν τον ίδιο τον τόπο τους. Σε κανένα άλλο δήμο δεν συμβαίνουν αυτά, τους έλεγαν. Από την άλλη, τα μέλη της επιτροπής -κάποια από τα τακτικά απέφυγαν να πάνε- τόνισαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, καθώς υπάρχει εισαγγελική εντολή και δεν αφήνει άλλα περιθώρια επειδή έχουν εξαντληθεί όλα. Ωστόσο ομολογουμένως με αρκετά μεγάλη ψυχραιμία, αφού βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα των αποδοκιμασιών και των αντιδράσεων προχώρησαν στο σφράγισμα.
Γεγονός είναι, από όσο θυμόμαστε, ότι για πρώτη φορά δημοτική αρχή στην Τριφυλία, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου προχωρά σε κλείσιμο όχι μιας αλλά τριών καντινών, κάνοντας έξω φρενών κατοίκους, επισκέπτες και λουόμενους της περιοχής.

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα