Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Πρωτοβουλία για τις συλλογικές συμβάσεις

ΠΑΜΕ Μεσσηνίας: Πρωτοβουλία για τις συλλογικές συμβάσεις

Γράφτηκε από την  Νικολέττα Κολυβάρη
Για την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, σχετικά με την κατάρτιση σχεδίου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενημέρωσαν χθες τα μέλη της Γραμματείας Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Βαγγέλης Λαμπρόπουλος αντίστοιχα.
Παράλληλα, κατήγγειλαν τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΕΚΚ, Σωτήρη Τσώνη και Γιώργο Κανέλη αντίστοιχα, επειδή όπως είπαν δεν δέχτηκαν να συζητηθεί το σχέδιο νόμου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος είπε ότι το σχέδιο νόμου θα επιδοθεί στα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής τον Σεπτέμβριο για να κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων «την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, την
επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας». Είπε ακόμα ότι μέχρι στιγμής η συγκεκριμένη πρόταση νόμου έχει υιοθετηθεί από 17 Εργατικά Κέντρα, 12  Ομοσπονδίες και 165 πρωτοβάθμια σωματεία. Στη Μεσσηνία έχει υιοθετηθεί από τα εξής σωματεία: Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ (ΕΤΕ-ΔΕΗ) Τμήμα Καλαμάτας, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας, Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Καλαμάτας.
Ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος είπε ότι το σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας από τον ίδιο, τον Π. Κουφαλάκο και τον Ν. Δημόπουλο, με σκοπό να συγκληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο, να συζητήσει και να τοποθετηθεί για τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου. 
«Η απάντηση από τον πρόεδρο Σωτήρη Τσώνη ήταν να μην μπει ούτε ως θέμα συζήτησης σε συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου. Ενώ συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. με σκοπό να πάρει απόφαση το ΕΚ για το πώς θα συμμετέχει σε προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων με σκοπό το Εργατικό Κέντρο να εισπράξει χρήματα!», ανέφερε σχετικά ο κ. Λαμπρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Μάλιστα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου (ΝΔ) μαζί με τον γραμματέα του ΕΚ (ΛΑΕ) επιδόθηκαν σε μια αντι-ΠΑΜΕ εκστρατεία δείχνοντας ποιος είναι ο εχθρός τους». 
Κλείνοντας κάλεσε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας να συνεδριάσει για να συζητήσει την πρόταση νόμου.

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα