Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Βασιλεύουν οι... ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών

Τα αποτελέσματα των ερευνών και ελέγχων σε δεκάδες offshore: Τα νησιά... Cayman της Πελοποννήσου
Βασιλεύουν οι... ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών
 Εκτός από τις 103 ενεργές offshore του Κρανιδίου που πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια σε πάρτι φοροδιαφυγής από τις έρευνες του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι υπήρχαν και 84 εταιρείες που για διάφορους λόγους είχαν φροντίσει να διακόψουν τις εργασίες τους.
Ο έλεγχος των εξωχώριων εταιρειών της Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου (καταργούμενης της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου) έχει ανατεθεί στο ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π. λόγω αρμοδιότητας.
Από τις εκατόν εξήντα ένα (161) υποθέσεις αρμοδιότητας πλέον ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π. ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί σε πενήντα εννέα(59) υποθέσεις και στις εκατόν δύο(102) ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου από την 28.11.2013 που εντάχθηκε στο Ο.Π.Σ. ELENXIS έχει εκδώσει συνολικά οκτακόσιες ογδόντα τρεις (883) εντολές ελέγχου για επιχειρήσεις της ελεγκτικής της αρμοδιότητας, από τις οποίες εξακόσιες τρεις (603) έχουν ολοκληρωθεί, ενώ για  διακόσιες ογδόντα (280) εντολές, ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα επίσης με τις αποσταλείσες από τη Δ.Ο.Υ. μηνιαίες αναφορές, η Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου
διενήργησε 881 μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης (προληπτικούς) κατά το διάστημα 25/11/2013 έως 30/6/2016. 
Το αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών ήταν: 
- διαπιστώθηκαν σε 108 από αυτούς 177 παραβάσεις, και εκδόθηκαν 57 πράξεις επιβολής προστίμου ύφους 25.000 ευρώ, έχουν βεβαιωθεί 21.400 ευρώ για 55 από τις Π.Ε.Π. (πράξεις επιβολής προστίμων) που έχουν κοινοποιηθεί, και έχουν εισπραχθεί συνολικά 12.772 ευρώ από 41 υποθέσεις.
Τόσο στο Κρανίδι όσο και στο Πόρτο Χέλι έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια ότι βασιλεύουν οι... ιδιοκτήτες υπεράκτιων εταιρειών. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 187 ofshore. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του e-reportaz, «βασιλιάς» της περιοχής είναι ένας... εργάτης. Εργάτης ο οποίος όπως δήλωσε ασχολούνταν άλλοτε με εργατικές καλλιέργειες και άλλοτε στις οικοδομές. Και όμως βρέθηκε να εκπροσωπεί 14 εταιρείες οι οποίες μάλιστα ήταν ενεργές.
Ο Ανδρέας Μ. βρέθηκε να εκπροσωπεί τις εταιρείες: ALERT COMPANY LTD, AZORES MARITIME LIMITED, ERATO HOLDING LIMITED, FLARE HOLDING LIMITED, GOLDENLAND COMPANY LTD, GONYBEO LIMITED, ICARUS NAVIGATION LIMITED, LEADING LC, IRIDA EVER COMPANY LIMITED, MODESTY LIMITED, SHORE HOLDINGS COMPANY LTD, STET COMPANY, VETITCO LIMITED, XANTHAKO COMPANY LIMITED. Μάλιστα αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν κάνει δήλωση στην ΔΟΥ Κρανιδίου αλλά στην ΔΟΥ Φαλήρου!
Στα «χνάρια» του συγκεκριμένου «αχυρανθρώπου» και ένας ανεπάγγελτος. Ο Εμμανουήλ Μ. ο οποίος βρέθηκε να εκπροσωπεί τις εξής εταιρείες: DELAFORCE INVESTMENT, LES PIERRES INVESTMENT, MARCARINI INVESTMENTS και PROGRESSIVE ENTERPRISES.
Απο κοντά και ο Κωνσταντίνος Κ., εκπρόσωπος τριών εταιρειών. Της BASS ENTERPRISES S.A., της LANGLEY COMMERCIAL S.A. και της SNOW COVER COMMERCIAL S.A.
Εκτός από τις 103 ενεργές offshore του Κρανιδίου που πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια σε πάρτι φοροδιαφυγής από τις έρευνες του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι υπήρχαν και 84 εταιρείες που για διάφορους λόγους είχαν φροντίσει να διακόψουν τις εργασίες τους. Εμπιστευτικό σημείωμα το οποίο βρίσκεται στην διάθεση του er-eportaz αποκαλύπτει ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ στο υποθηκοφυλακείο Κρανιδίου διαπιστώθηκε ότι «πολλές εξ’ αυτών είχαν μεταβιβάσει τα ακίνητά τους σε διάφορα φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία μετά από έρευνα στο σύστημα TAXIS» προέκυψε ότι δεν τα συμπεριέλαβαν στις φορολογικές δηλώσεις. Μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις οι οποίες ελέγχθηκαν αποκαλύφθηκε φοροδιαφυγή ύψους 1.9 εκατομμυρίων ευρώ και βεβαιώθηκαν οι σχετικές παραβάσεις σε βάρος δυο Ελλήνων και ενός αλλοδαπού που εμφανίζονταν ως οι εκπρόσωποι των οffshore.
Και σε αυτή τη λίστα καταγράφονται ονόματα ανθρώπων στους οποίους φέρονται να ανήκουν μερικές δεκάδες offshore εταιρείες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνο του Πέτρου Β. ο οποίος εκπροσωπούσε 14 συνολικά εταιρείες όπως τις: ASTRO DELMAR, ASTRO DOMINANTE, ASTRO NUESTO COMP, ATAX INVESTMENTS, CALVINE INVESTMENTS, EUROSE GROUP, EMBERS ENTERPRISES, HUXLEY INVESTMENTS, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα