Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες για το δάκο στην Τριφυλία

Ευνοϊκές οι καιρικές συνθήκες για το δάκο στην Τριφυλία
Ιδιαίτερα δύσκολη φαίνεται πως είναι φέτος η χρονιά σχετικά με το δάκο της ελιάς στην περιοχή της Τριφυλίας, όπου έχουν διαπιστωθεί ήδη οι πρώτες προσβολές και οι δακοσυλλήψεις είναι αυξημένες.
Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι μάλιστα οι ελαιοπαραγωγοί και για άλλες προσβολές εχθρών και παθογόνων της ελιάς. Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας αναφέρει σχετικά:
«Από δειγματοληψίες που έγιναν στα ελαιοπερίβολα της περιοχής διαπιστώθηκαν οι πρώτες προσβολές από δάκο, κυρίως στην παραλιακή ζώνη τους αρδευόμενους  ελαιώνες και σε ελαιώνες με μικρή παραγωγή.
Παρατηρούνται ιδιαίτερα αυξημένες δάκοσυλλήψεις στις παγίδες της περιοχής. Οι  συνθήκες που
επικρατούν αυτήν την περίοδο είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη και εξέλιξη του δάκου.
Με βάση τα στοιχεία αυτά κρίνεται σκόπιμο όπως προβείτε άμεσα σε ψεκασμούς. Συνιστώμενα φάρμακα είναι τα εγκεκριμένα για το δάκο της ελιάς. Σας γνωρίζουμε ακόμα ότι λόγω αυτών των συνθηκών παρατηρήθηκαν προσβολές κυρίως από μαργαρόνια, κηκιδόμυγα των βλαστών της ελιάς και μυκητολογικές ασθένειες (κερκόσπορα), γι' αυτό συνιστάται να γίνει συνδυασμένη καταπολέμηση του δάκου της μαργαρόνιας, της κηκιδόμυγας και της κερκόσπορας. Συνιστώμενα  σκευάσματα για την κερκόσπορα είναι τα διαφορά χαλκούχα. Με τους ψεκασμούς κάλυψης θα πρέπει να διαβρέχεται καλά ο ελαιόκαρπος. Προσοχή στις οδηγίες που αναγράφονται στις συσκευασίες των γεωργικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται.
Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις και απορίες σας συμβουλευτείτε τους τοπικούς γεωπόνους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα