Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Κυπαρισσία    26/08/2016
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΝΗΣΟΥ                    Αριθ.Πρωτ.   16298 

      ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                                                                                                                                                                               Π  Ρ  Ο  Σ       
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείου 2, Κυπαρισσία             
Ταχ. Κώδικας: 24500                                              ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Τηλέφωνο: 2761360720                                 

Fax:2761360773                                                                    
 e-mail: dimtrifylias@gmail.com                                                                         
                                                         
                                                                                                                             ΘΕΜΑ:      ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ”.


   Μετά τη δημοσίευση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος σε εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου μας είναι ανάστατες, διότι δεν έχουν πεισθεί ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές δια της καταργήσεως των Α.Τ. Κοπανακίου και Φιλιατρών θα είναι προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών.
   Η Δημοτική αρχή δεν αμφισβητεί μεν τις προθέσεις του Υπουργείου, πλην όμως στις τοπικές κοινωνίες έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις, έχουν πραγματοποιηθεί συλλαλητήρια και προγραμματίζονται δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όπως κλείσιμο δρόμων, καταλήψεις δημόσιων κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.. Επισημαίνεται δε ότι η αντίδραση είναι συλλογική και από αίσθημα ανασφάλειας εμφορούνται τόσο οι περιοχές του Δήμου μας, στις οποίες αφορά η προωθούμενη συγχώνευση-κατάργηση, όσο και οι όμορες που διατηρούν τα αστυνομικά τους τμήματα,
των οποίων όμως πλέον η περιοχή αστυνόμευσης και ευθύνης διευρύνεται σημαντικά με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η αποτελεσματικότητά τους. 
   Η δημοτική αρχή μεταφέροντας τις αγωνίες των κατοίκων-δημοτών της και σεβόμενη τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προτείνει αφενός να γίνει απόσυρση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, αφετέρου να πραγματοποιηθούν δημόσιες διαβουλεύσεις με την παρουσία υπηρεσιακών οργάνων, για να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση σχετικά με τις επιχειρούμενες αλλαγές. Ο πολίτης θέλει τις αστυνομικές υπηρεσίες δίπλα του, αφού μόνο τότε αισθάνεται ασφαλής και η όποια απομάκρυνση τους δημιουργεί ανασφάλεια και αλυσιδωτές αντιδράσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος Τριφυλίας επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε κτίριο για τη στέγαση του Α.Τ. Φιλιατρών (άλλωστε, το Α.Τ. Κοπανακίου στεγάζεται ήδη σε ιδιόκτητο κτίριο και, ως εκ τούτου, οι λειτουργικές του δαπάνες είναι μειωμένες), ενώ, επιπροσθέτως, δηλώνουμε ότι μπορούμε να καλύψουμε και λειτουργικά έξοδα των Α.Τ του Δήμου μας, προκειμένου να αποτραπεί η συγχώνευση-κατάργησή τους.
    Θεωρούμε απαραίτητο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών, που είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, να γίνει απόσυρση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις, αφού οι κοινωνίες είναι απροετοίμαστες να δεχθούν μεταβολές στο ισχύον καθεστώς.


                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
                                                                      

                                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ


ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ:
1.  κο Νικόλαο Τόσκα, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
2.  κο Δημήτριο Αναγνωστάκη, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης.
3.    Κο Διαμαντή Μητρόπουλο, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου
4.    κο Σταύρο Τουφεξή, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα