Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega

   Stefanos 
  Tzoumakas
ΑΠΟ ΤΟ 1989-τότε με το σκάνδαλο Κοσκωτά – έχω μιλήσει και έχω γράψει πολλές φορές για τις ολιγαρχίες και τα συστήματα εκμαυλισμού και εξαγοράς της πολιτικής και των πολιτικών από ολιγάρχες . :
ΠΡΩΤΟΝ: Οι επιχειρηματίες-ολιγάρχες ή εκκολαπτόμενοι - που αγοράζουν κανάλια , εφημερίδες και ραδιόφωνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παραγωγικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας .Ο ι συνήθεις τύποι είναι χρηματιστές , εφοπλιστές , μεσίτες και κατασκευαστές . Και κάθε φορέας ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ δραστηριοτήτων , όπως κερδοσκοπίας, ξεπλύματος χρήματος, λαθρεμπορίου κλπ. Οι ίδιοι αγοράζουν και ποδοσφαιρικές εταιρίες -ομάδες. Και οι λόγοι είναι γνωστοί .Χειραγώγηση των πολιτών , εξαγορά ΙΣΧΥΟΣ σε κοινωνίες ,συγκατάθεση κομμάτων και κυβερνήσεων για τις κερδοσκοπικές τους επιδιώξεις , χρησιμοποίηση λούμπεν οπαδών στα γήπεδα , μοίρασμα τις πίτας στη διαφήμιση και καρτέλ σε τράπεζες , πετρελαιοειδή , σε έργα και στη διακίνηση προιόντων ..
ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Πολιτικές ηγεσίες που αποτυγχάνουν οι στρατηγικές τους επιλογές και οι
προγραμματικές τους δεσμεύσεις , εισέρχονται στον επωνομαζόμενο χώρο της <<Πολιτικής Αναπηρίας >> συμπράττουν με τους καναλάρχες και λοιπούς ολιγάρχες σε διαπλεκόμενη αλληλουποστήριξη .Ενώ το κεντρικό ζήτημα είναι η αυτοκριτική και η διορθωτική πορεία , οι εν λόγω ηγεσίες επιβάλλουν χειραγώγηση και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ με τους εν λόγω . ιδιοκτήτες ΜΜΕ , εταιριών ποδοσφαίρου , φοροφυγάδων και παράνομων δραστηριοτήτων ..
ΤΡΙΤΟΝ :.Μετά το 1989 οι ολιγάρχες της διαπλοκής και των πολλαπλών ατιμώρητων κακουργημάτων προσεταιρίζονταν και εξαγόραζαν βουλευτές και υπουργούς ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ και για να ελέγχουν και τις αλλαγές ηγεσιών ,..ορισμένους και ορισμένες τους εξαγόραζαν αντι πινακίου φακής με τη μέθοδο της προβολής ., ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , Κυριολεκτώ !Καθότι πολιτικά πρόσωπα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ μέρος και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ προγραμμάτων διαφημιστικών εταιριών .Και σήμερα διαθέτουν βουλευτές στα δύο προαναφερόμενα δεξιά κόμματα καθώς και σε άλλα μικρότερης επιρροής ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η διατύπωση :ΒΓΑΙΝΕΙ στη τηλεόραση .Όποιος το λέει αυτό είναι αφελής .Η σωστή διατύπωση είναι : ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ να υποστηρίξουν ή που θέλουν να εκθέσουν . και να χρησιμοποιήσουν στα ΜΜΕ..
ΤΕΤΑΡΤΟΝ :Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στις ΗΠΑ , στη Μεγάλη Βρετανία , στη Γερμανία , στη Γαλλία κ.οκ.. Επιβάλλουν επιλογές μεγάλης; σημασίας , κατασκευάζουν και σερβίρουν ελεγχόμενα πρόσωπα .Εξαφάνισαν το δεξιό Φιγιόν , μόλις είπε ότι η Ευρώπη συμπεριλαμβάνει και τις χώρες μέχρι τα ΟΥΡΑΛΙΑ δηλαδή και τη ΡΩΣΊΑ., προκειμένου να προωθήσουν το συνέταιρο της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , το Μακρόν. Θα τελειώσουν το Σούλτς που στην αρχή τον προωθούσαν –ενώ δεν προέβαινε σε ηγετικές διαφοροποιήσεις - , φοβούμενοι τις εξελίξεις στη Γαλλία. Με την ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ του Μακρόν θα τον φέρουν σε εκλογικό ποσοστό - βοηθό της Μέρκελ ..Στήνουν τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του Κόρμπιν και υπέρ της Μέι ,με πρωτοφανή ασυδοσία .δημοσκοπήσεων , όπου στην αρχή εμφάνιζαν την Αγγλική δεξιά να προηγείται με διπλάσιο ποσοστό έναντι των Εργατικών και τώρα τα μαζεύουν .Στην ΑΘΗΝΑ όλοι γνωρίζουν γιατί οι παρασιτικοί ολιγάρχες στηρίζουν το γιό του Μητσοτάκη και το Πρώην ΠΑΣΟΚ .ΕΚΑΤΟ δις είναι τα κόκκινα δάνεια που έριξαν κανόνια μόνο στις Τράπεζες. Πέραν από τα 120 δις που διοχέτευσαν σε τράπεζες . έξω από τη χώρα .Στην Αθήνα όλοι ξέρουν ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων παίρνουν παραγγελίες -καλά αμοιβόμενες; -από τη λούμπεν μεγαλοαστική μας τάξη , ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ , ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ , ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ έχουν σημαντικό έργο διαχρονικά .Άλλοι είναι οι ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, οι ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ οι ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ, οι ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ,οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , πρακτική που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν όταν υπάρχουν πολιτικές αναπηρίες και πολιτικοί χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αρχές . ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Αθήνα 23 Μάη 2017.Σ,Τ.
Υστερόγραφο: Εκτός από τις ορντινάτσες πολιτικούς –οι ολιγάρχες - δεν θα ευτέλιζαν επιτυχώς το δημόσιο βίο αν δεν είχαν και πρόθυμους , αργυρώνητους δημοσιογράφους , όπου και εδώ μένει να αποδεικνύεται κάθε φορά ότι δεν είναι όλοι το ίδιο .ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ πολιτικών και δημοσιογράφων καθότι οι πλειοψηφίες είναι ελεγχόμενες ..
Στον Ιβάν Σαββίδη το 20% του Mega
Δευτέρα, 22-Μαϊ-2017
Σε εταιρεία συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη μεταβιβάστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ποσοστό 20% της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και το 25% για να καλυφθούν κεφαλαιακές ανάγκες και υποχρεώσεις της Πήγασος.
Η είσοδος του ομογενή επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείας και των πιστωτριών τραπεζών για σημαντικό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Σημειώνεται ότι στην Τηλέτυπος ΑΕ, ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Λαμπράκη Α.Ε. κατέχει ποσοστό 22,11% του μετοχικού κεφαλαίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Μαΐου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από τους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού και των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιλογή της μεταβίβασης του 20% του Mega μέσω συμβολαιογραφικής πράξης έγινε λόγω της τρέχουσας κατάστασης της εταιρείας, με την Grant Thornton να έχει αναλάβει το έργο της σύνταξης επιχειρησιακού σχεδίου και μελέτης αναγκών και προϋποθέσεων για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Τηλέτυπος.
Οι επίσημες ανακοινώσεις
Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Τηλέτυπος σημειώνει ότι: την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα