Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

«Πάγωσε» η επιλογή προϊσταμένων στους δήμους


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

«Παγώνει» η προκήρυξη για την επιλογή προϊσταμένων στους δήμους της χώρας όπως ορίζει εγκύκλιος της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβάσιλη
Ειδικότερα σύμφωνα με εγκύκλιο της κ. Γεροβασίλη μετά από σειρά ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 87-89 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπαλλήλων (ν. 3584/2007), περί επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, μετά και τη θέση σε ισχύ των διατάξεων του ν. 4369/2016, οι πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων ευθύνης, οποιουδήποτε επιπέδου, λόγω των χρονικών περιορισμών του ΚΚΔΚΥ για την έκδοση της προκήρυξης . 
Για την επίλυση του θέματος, σύμφωνα με την υπουργό έχει ήδη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την άρση των περιορισμών αυτών, κατά την πρώτη εφαρμογή του ν.4369/2016, όπως ήδη ισχύει για τους αντίστοιχους περιορισμούς του Υ.Κ.
Ενόψει της ανωτέρω νομοθετικής πρωτοβουλίας, κάνει γνωστό για την ενημέρωση των ΟΤΑ α΄ βαθμού και των Υπηρεσιακών τους Συμβουλίων, προκειμένου να μην προβούν σε καμία ενέργεια σχετική με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων, έως την παροχή νέων οδηγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα