Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Τσίπρας: Αναδρομικές αυξήσεις στο Δημόσιο

Τσίπρας: Αναδρομικές αυξήσεις στο ΔημόσιοΣτην πολιτική της πελατεία στρέφει το βλέμμα της η κυβέρνηση η οποία, με δύο αποφάσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αυξάνει αναδρομικά (!) την υπερωριακή απασχόληση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την imerisia, η αύξηση για υπερωριακή απασχόληση ισχύει αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου του 2017. Η εγκύκλιος του Γιώργου Χουλιαράκη για την υλοποίηση της απόφασης εστάλη την Παρασκευή προς όλα τα υπουργεία, τα Αρχηγεία των Σωμάτων Ασφαλείας, το ΓΕΣ, ΓΕΝ , ΓΕΑ τις περιφέρειες της χώρας, τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τα ανώτατα δικαστήρια, τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και φυσικά την Βουλή.
Συγκεκριμένα
- Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία νυχτερινή εργάσιμων ημερών σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις μέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 50% από το 40% στο 60% του ωρομισθίου.
- Η ωριαία αποζημίωση που χορηγείται για εργασία ημερήσια ή νυχτερινή που παρέχεται

Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες σε δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν είτε όλες τις ημέρες του μήνα είτε σε δωδεκάωρη ή εικοσιτετράωρη βάση αυξάνεται κατά 25% από το 60% στο 75% του ωρομισθίου.
Εν τω μεταξύ, απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια δίνει το προνόμιο σε επτά υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να δηλώνουν 40 ώρες υπερωριακής απασχόλησης, κατ' οίκον, χωρίς άμεσο έλεγχο από καμία προϊστάμενη αρχή!
Την απόφαση μάλιστα υπογράφει η προϊσταμένη της νομικής υπηρεσίας Χαρίκλεια Λιβιτσάνου, η οποία περιλαμβάνει τον εαυτό της σε αυτή τη σκανδαλώδη ρύθμιση.
Συγκεκριμένα η απόφαση αφορά στη «συγκρότηση συνεργείου υπερωριακής εργασίας υπαλλήλων που υπηρετούν στη Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης για το χρονικό διάστημα από 13/3/2017-30/6/2017».
Στο συνεργείο θα μετέχουν οι εξής υπάλληλοι:
ΣΩΦΡΟΝΑ ΛΥΔΙΑ, ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΟΥΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΑΠΠΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΑΡΔΑΜΗ ΑΓΑΘΗ, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.
Όπως ορίζεται «η παραπάνω υπερωριακή εργασία θα παρέχεται μετά το πέρας του κανονικού ωραρίου και ως τις 22:00, είτε στο χώρο εργασίας είτε κατ’ οίκον».
Οι εφοριακοί που εργάζονται υπερωριακά, είτε στο γραφείο τους, είτε σε αποστολές ελέγχου, έχουν ανώτατο όριο αμοιβόμενων ωρών, τις 28, έναντι των 40 που θα δηλώνουν οι μετέχοντες στο συγκεκριμένο συνεργείο υπάλληλοι της Αρχής και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα