Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ως τα τέλη Ιουνίου πληρωμή αποζημιώσεων για όλο το 2016

Mέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2016, διαβεβαίωσαν το δήμαρχο Τυρνάβου και εκπροσώπους αγροτών της περιοχής ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές, σε συνάντηση που έγινε την Τρίτη 23 Μάη.
Οι παραγωγοί ζήτησαν να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020 και ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης υποσχέθηκε τη διοργάνωση ημερίδας με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών.
Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Μαΐου 2017, συνάντηση με το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέντρων Τυρνάβου «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» κ. Χρήστο Τασούλα, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρ. Τσιτσιρίγκο, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπέ.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα προβλήματα που προέκυψαν

στις μόνιμες καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου και ζήτησαν να ενταχθούν σε ΠΣΕΑ.
Στη συνέχεια ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2016. Τέλος για ακόμη μία φορά ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τη διαδικασία της ένταξης των ζημιών του παγίου φυτικού κεφαλαίου του 2016, σε ΠΣΕΑ.
Ο Υφυπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσαν τους παραγωγούς ότι το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2016, θα καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Αναφορικά με τον παγετό της φετινής χρονιάς, απαιτείται περισσότερος χρόνος στις καλλιέργειες προκειμένου να αποτυπωθεί το πλήρες μέγεθος της ζημιάς σε όλες τις μόνιμες καλλιέργειες και στη συνέχεια απαιτείται επιστημονική τεκμηρίωση και καταγραφή. Για τις ζημιές του παγίου φυτικού κεφαλαίου του 2016, ο κ. Κουρεμπές ανέφερε ότι βρίσκονται στη φάση της τεκμηρίωσης.
Οι παραγωγοί ζήτησαν να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020 και ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης υποσχέθηκε τη διοργάνωση ημερίδας με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών. Ο Υφυπουργός κ. Κόκκαλης συναίνεσε στην πρόταση του Δημάρχου και στο αίτημα των αγροτών. Οι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την συμβολή του στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή του στον «Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα