Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

η εικόνα προφίλ του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ 
Η Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, παρ’ ότι υπήρξαν αντιρρήσεις στην δεκαετία του ’80, όταν κατασκευάστηκε, για περιβαλλοντικούς λόγους, ανακούφισε την πόλη και την διαμπερή κίνηση για την Χαλκιδική και το Αεροδρόμιο.
Όταν κατασκευάστηκε όμως, δεν υπήρχαν οι αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας, που υιοθέτησε η ΕΕ και ενσωμάτωσε στο εθνικό δίκαιο η χώρα μας, την επομένη δεκαετία.
Τα προβλήματα ασφαλείας μεγάλωσαν, από την καταπόνηση του δρόμου, την πυκνή κυκλοφορία και την υποχώρηση του οδοστρώματος, λόγω των υπόγειων ρηγμάτων.
Βελτιωτικές εργασίες, όπως και οι ανισόπεδοι κόμβοι στην Ανατολική πλευρά της , έγιναν, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σημαντικές παρεμβάσεις ξεκίνησαν, από την Κρατική Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την δημοπράτηση του κόμβου Κ16 στην Λαχαναγορά, που έπρεπε, να είχε τελειώσει το 2014 και ακόμη δεν έχει τελειώσει, ενώ υπήρξαν και ανεπίτρεπτες αυξήσεις του κόστους, για το όποιο, ήδη έχει παραπεμθει για κακούργημα, ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας.
Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρέμβαση στην δυτική πλευρά της Περιφερειακής, με την κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων και την μετατροπή της σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, από την Εγνατία ΑΕ και το υπουργείο Υποδομών, το 2011.
Αυτό το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί το 2015 και δεν προβλέπεται δυστυχώς, πριν το 2019.
Για την Ανατολική Περιφερειακή, το 2011, υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο και μελέτες, για την καθολική αναβάθμιση της και είχαν εξασφαλιστεί 120 εκ. ευρώ.
Δυστυχώς, όλα έμειναν, στο 2012.
Ακόμη χειρότερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αρμοδιότητα της όποιας ανήκει ο «Περιφερειακός Θεσσαλονίκης», δεν ασχολήθηκε ποτέ, από την ήμερα που έχουμε την αιρετή ηγεσία, την 1/1/2011.
Πέρσι, επιτέλους η Περιφέρεια Κ/Μ δημοπράτησε ένα έργο «σκούπα», το ονόμασε, ύψους 6 εκ. ευρώ, για παρεμβάσεις βελτίωσης του οδοστρώματος και της ασφαλείας.
Ένα χρόνο τώρα και οι παρεμβάσεις, είναι ασήμαντες.
Κάθε δεύτερη ήμερα υπάρχει ατύχημα και κάθε μήνα, δυστυχώς, το δυστύχημα είναι θανατηφόρο.
Πότε επιτέλους, Κυβέρνηση και Περιφέρεια, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

είτε περισσότερες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα