Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τελευταία «παράσταση» πριν από το «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών

Σε συμβολική «παράσταση» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών προέβησαν χθες το πρωί ο δήμαρχος Τριφυλίας και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών. Από κατοίκους δε των Φιλιατρών που την πληροφορήθηκαν, εξελήφθη και ερμηνεύτηκε ως τελευταίος αποχαιρετισμός για το «λουκέτο» που μπαίνει τις επόμενες μέρες. Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο «Θ», στα τέλη της περασμένης εβδομάδας συνεδρίασε το Συμβούλιο Μεταθέσεων Κατωτέρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και ελήφθησαν αποφάσεις για τις τοποθετήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων των καταργηθέντων αστυνομικών υπηρεσιών της Μεσσηνίας.
Είναι γνωστό ότι με το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάταξη – αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπέγραψε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 9 Φεβρουαρίου 2016, στην Τριφυλία καταργούνται τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου και το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.
Οι κατώτεροι αστυνομικοί υπάλληλοι του καταργηθέντος Α.Τ. Φιλιατρών μετατίθενται ως εξής: 11 στο Α.Τ. Τριφυλίας, 2 στο Α.Τ. Γαργαλιάνων και 1 στο Α.Τ. Καλαμάτας. Σημειώνεται πως στις 18 Μαΐου συνεδρίασε το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο – μεταξύ άλλων – τακτικά μέλη είναι ο υπαρχηγός και αντιστράτηγοι της ΕΛΑΣ, όπου ελήφθησαν αποφάσεις για μεταθέσεις – τοποθετήσεις αξιωματικών και από καταργηθέντα Α.Τ. σε άλλες υπηρεσίες.
Μάλιστα, ήδη σε Περιφερειακή Ενότητα της Πελοποννήσου εξεδόθη σχετική διαταγή και μέχρι τις 9 Ιουνίου οι μετατεθέντες από καταργηθέντα τμήματα θα πρέπει να παρουσιαστούν στις νέες αστυνομικές υπηρεσίες.
Πάντως, κι ενώ από μέρα σε μέρα αναμένεται η διαταγή για τις μεταθέσεις των αστυνομικών του καταργηθέντος Α.Τ. Φιλιατρών, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επισήμως σημειώνει ότι αυτό θα παραμείνει. Προχωρώντας ακόμη περισσότερο τονίζει πως ακόμα και εάν καταργηθεί, θα είναι για βραχύτατο χρονικό διάστημα, επειδή έχουν διαβεβαιώσεις από το κόμμα της Ν.Δ!
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε: «Αποφασίσαμε όλοι εμείς που ανησυχούμε για την κατάργηση του Α.Τ. να κάνουμε μία συμβολική παράσταση και να πούμε ότι ήδη οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει, όσον αφορά στην αστυνόμευση της περιοχής. Ανησυχητικά γεγονότα πυκνώνουν σ’ όλο τον ορίζοντα της Τριφυλίας όσον αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. Μεγάλη πρόκληση η ανατίναξη του ΑΤΜ στην πλατεία του Κοπανακίου, στο κεντρικότερο σημείο, οι αλλεπάλληλες και συσσωρευμένες επιδρομές στα σπίτια με τις ληστείες… Οι παράνομοι πλέον ξεπερνούν τα όρια του φόβου και της ανοχής και δεν κάναμε τίποτε άλλο, από το να επιστήσουμε την προσοχή για όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν και φοβόμαστε πως θα συμβούν πάρα πολύ χειρότερα. Με αυτή την αγωνία και ανησυχία διαβιβάσαμε ότι ο μήνας του μέλιτος που υπάρχει δεν μπορεί να διαιωνιστεί. Τα θέματα της ασφάλειας για τους πολίτες της Τριφυλίας είναι πρωταρχικής σημασίας, όσο από μόνο του προσδιορίζεται. Κατά συνέπεια, από εδώ και στο εξής, δε θα μείνει κανείς ήσυχος σε χλωρό κλαρί».
Ερωτηθείς για τις μεταθέσεις των αστυνομικών από το Α.Τ. Φιλιατρών, απάντησε: «Μας ενημέρωσαν, αλλά, απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, εδώ είναι ένα χρονικό προμελετημένου θανάτου. Εμείς οφείλουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ελπίζουμε και να επικαλούμαστε τη λογική και τη Θεία επιφώτιση. Ό,τι και να γίνει, για μας η υπόθεση του Α.Τ. Φιλιατρών δε θα κλείσει, με όποια απόφαση κι αν πάρει αυτή η κυβέρνηση».
Ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Αναστάσιος Πούλος, είπε σχετικά: «Σήμερα έπεσε η αυλαία του δράματος για τη Δ.Ε. Φιλιατρών. Επαναλαμβάνουμε, για πολλοστή φορά, ότι την απόφαση αυτή δε θα την υλοποιήσουμε… Δε θα δεχθούμε αυτή την απόφαση που δεν έχει καμία λογική. Μία απόφαση σκοπιμοτήτων. Και για μας το Α.Τ. θα παραμείνει και ελπίζω σύντομα τα πράγματα να μας επαληθεύσουν. Θα παραμείνει, ακόμα κι αν καταργηθεί, θα είναι για βραχύτατο χρονικό διάστημα. Αυτές τις διαβεβαιώσεις έχουμε. Εκεί θα οδηγηθούμε από πράξεις που θα προκύψουν - αυτοάμυνας να το πω;». Ο ίδιος τόνισε ακόμη: «Ας λογοδοτήσουν οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της υπόθεσης».
Ερωτηθείς ο κ. Πούλος για τις διαβεβαιώσεις που ανέφερε, απάντησε ότι «η απόφαση αυτή δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει», συμπληρώνοντας πως, «όταν με το καλό προκύψει η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχουμε τις διαβεβαιώσεις αυτές».
Ερωτηθείς ξανά εάν έχει διαβεβαιώσεις από τη Ν.Δ., επειδή- ως γνωστόν- η Ν.Δ. δεν έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο, απάντησε: «Προσωπικά εγώ απ’ όλο το κόμμα»!
Ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, τόνισε ότι «το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, που χωρίς να λάβει υπόψη χωροταξικά και πληθυσμιακά κριτήρια για την ασφάλεια των πολιτών και την αστυνόμευση της περιοχής, κλείνει τα Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου. Είναι δέσμιες και στον Καλλικράτη, που τον ψήφισαν, πλην του ΚΚΕ, και των μνημονιακών δεσμεύσεων και καταργούν τα Α.Τ. Το πρόβλημα είναι πολιτικό κι έτσι πρέπει να το δει κι ο λαός της Τριφυλίας και να καταδικάσει όλους αυτούς που καταργούν υπηρεσίες που είναι ανάγκη να παραμείνουν. Θ’ ακολουθήσουν κι άλλες καταργήσεις, έπονται τα κέντρα υγείας…».
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, Κώστας Σαρματζής, αναφέρθηκε στο αυτονόητο του δίκαιου αιτήματος της παραμονής του Α.Τ. Φιλιατρών, χαρακτηρίζοντας «γελοία τα επιχειρήματα που προβάλλονται» και εξαπολύοντας βολές για τους βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ σημείωσε πως «δε θα μπούμε σε ανάλυση εάν φταίει ο Δήμος, εάν το χειρίστηκαν καλά οι βουλευτές. Για μας μετράει το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι αποψιλώνεται μία ακόμα υπηρεσία απ’ τα Φιλιατρά…».
Συμπλήρωσε, δε, ότι επειδή ο κόσμος έχει πολλά προσωπικά προβλήματα, αδυνατεί να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις, ενώ ανέφερε πως οι αντιδράσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο ήταν αποτυχημένες και η μόνη αντίδραση του κόσμου είναι όταν έρθει η κρίσιμη ώρα των εκλογών.

          


Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα