Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Εμπιστοσύνη στο πολιτιστικό έργο τοπικών συλλόγων οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στο Δήμο Τριφυλίας

Εμπιστοσύνη στο πλούσιο πολιτιστικό έργο τοπικών συλλόγων της Τριφυλίας δείχνει ο Δήμος Τριφυλίας με τις εκδηλώσεις που ήδη έχει προγραμματίσει να υλοποιηθούν το φετινό καλοκαίρι! 
Η Τριφυλία έχει συλλόγους, με λαμπρή ιστορία, αλλά και παραγωγή σπουδαίου πολιτιστικού έργου και προϊόντος, και η εμπιστοσύνη του Δήμου στους συλλόγους αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν οι άνθρωποί τους για την προαγωγή των τεχνών, των γραμμάτων, της μουσικής παιδείας, του χορού, της παράδοσής μας!
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη στήριξη του Δήμου και της Κοινωφελούς του Επιχείρησης. Ήδη στις 11 Ιουλίου διεξήχθη μουσική παράσταση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης. Στις 13 Ιουλίου δόθηκε χορωδιακή παράσταση στους Γαργαλιάνους του Συλλόγου Φίλων Τετράφωνης Χορωδίας Γαργαλιάνων “ΠΟΛΥΜΝΙΑ”. 
Αύριο το βράδυ θα δοθεί ακόμα μία μουσική παράσταση στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης! Την Πέμπτη το βράδυ, στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής Φιλιατρών, στον ομώνυμο οικισμό, θα παρουσιαστεί μουσική εκδήλωση με πιάνο και τραγούδι. 
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Ομίλου Δράσεων & Πολιτισμού Φιλιατρών και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Κυριακής. Την Παρασκευή το βράδυ συνδιοργανώνεται το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός» στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών. 
Την Κυριακή το βράδυ, στην πλατεία Γαργαλιάνων, θα δοθεί παράσταση παραδοσιακών χορών του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Ιουλίου, στους Γαργαλιάνους και το Καλό Νερό αντίστοιχα, θα δοθούν παραστάσεις του ΤΕΘ με το έργο «Αχ αυτά τα φαντάσματα!!» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Πάνου Ηλιόπουλου, με ελεύθερη είσοδο. Το τριήμερο 26 – 27 Ιουλίου διεξάγεται η 4η Συνάντηση Χειρο-Τεχνών στο Πάρκο της Μπρίσκειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαργαλιάνων, που αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Ομάδας “Stou Gargalianou Project”.
Στις 5 Αυγούστου διεξάγεται το 3ο ROCK FESTIVAL στο Πάρκο της Παναγίας Βλαχέρνας στα Φιλιατρά που αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης, του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών. Στις 7 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, θα δοθεί παράσταση παραδοσιακών χορών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση. Για 15η συνεχή χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνεται υπαίθριο ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ από 7 έως 12 Αυγούστου!
Από τις 10.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.
Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης και του Συλλόγου για την Προστασία & Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.
Του Ηλία Γιαννόπουλου, tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα