Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Αλλάζουν τα δρομολόγια σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ -Μείον 50% η επιβατική κίνηση


Κορωνοϊός, γυναίκα με μάσκα σε εκδοτήρια του μετρό / Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΑ
Εκτιμάται ότι θα μειωθούν σημαντικά τα δρομολόγια των ΜΜΜ λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ενα νέο, ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων θέτει σε ισχύ ο ΟΑΣΑ, λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνει η έξαρση του κορωνοϊού.
Βασική αιτία για τις τροποποιήσεις στα δρομολόγια είναι οι άδειες ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί, βάσει της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι «με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κορωνοϊός: Με κάρτα και στα 10 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ -Πλαφόν στα αντισηπτικά
ΕΛΛΑΔΑ 16|03|2020 | 07:34
Κορωνοϊός: Γενικό «λουκέτο» στα καταστήματα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από τον πρωθυπουργό
ΕΛΛΑΔΑ 16|03|2020 | 09:22
Κορωνοϊός, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής: Να απαγορευτούν οι εξαγωγές φαρμάκων για να εξασφαλιστεί ο ελληνικός λαός
ΕΛΛΑΔΑ 16|03|2020 | 09:46
Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που λαμβάνονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού ο ΟΑΣΑ τονίζει ότι λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, όπως η συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία, η αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, η τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών και η προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών - πιστωτικών ή χρεωστικών - στα εκδοτήρια. Επίσης, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας καιπροσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Πηγή:iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα