Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

G20: Ξεκινάει διεθνή πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του κορονοϊού


Η Ομάδα των 20 πιο ανεπτυγμένων οικονομιών του κόσμου (G20) ξεκινά από σήμερα διεθνή πρωτοβουλία για να επιταχύνει την πρόσβαση στα υγειονομικά εργαλεία που χρειάζονται για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού.
Ο υπουργός Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας, η οποία ασκεί την τρέχουσα περίοδο την προεδρία της G20, δήλωσε ότι η Ομάδα των 20 ακόμη επεξεργάζεται τρόπους για την κάλυψη ενός χρηματοδοτικού κενού που υπολογίζεται σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πανδημίας της Covid-19.
"Η G20 θα συνεχίσει να ενισχύει τη διεθνή συνεργασία σε όλα τα μέτωπα, και σημαντικότερο, στο
κλείσιμο του άμεσου κενού στην χρηματοδότηση για την υγεία", σημειώνει ο υπουργός Μοχάμεντ Αλ Τζαντάαν σε ανακοίνωση με την οποία κοινοποιείται η έναρξη της πρωτοβουλίας "Επιταχυντής της Πρόσβασης σε Εργαλεία για την Covid-19" (ACT). Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρωτοφανή αβεβαιότητα όσον αφορά το βάθος και τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα να χορηγήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας του SARS-CoV-2. Στην σημερινή ανακοίνωση επαναλαμβάνει την έκκλησή της σε όλες τις χώρες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, φιλάνθρωπους και τον ιδιωτικό τομέα να βοηθήσουν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα