Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός-Απίστευτοι Κινέζοι: Παιδάκια στο σχολείο φορούν καπέλα ενός μέτρου για να τηρούν αποστάσεις


κορωνοϊός σχολεία Κινέζοι μαθητές καπέλα

ΚΑΙ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ
Κινέζοι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο με καπέλα ενός μέτρου για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό
Κινέζοι μαθητές επιστράτευσαν τη δημιουργικότητά τους για να διατηρήσουν ασφαλείς αποστάσεις για τον κορωνοϊό, ενώ σε ένα σχολείο τα μικρά παιδιά φορούν ειδικά καπέλα για κοινωνική αποστασιοποίηση.
Τα καπέλα που έχουν από άκρη σε άκρη μήκος ενός μέτρου δημιουργήθηκαν με σκοπό να διασφαλίσουν ότι οι μαθητές που θα επιστρέψουν μετά από αρκετούς μήνες στα σχολείο θα διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Sun, σε τέσσερις τάξεις μαθητών της πρώτης τάξης του δημοτικού σχολείου Yangzheng στην Hangzhou, πρωτεύουσα της επαρχίας Zhejiang στην ανατολική Κίνα, επετράπη να επιστρέψουν στις αίθουσές τους για πρώτη φορά χθες καθώς άρχε η άρση της καραντίνας.

Σε υλικό που κυκλοφόρησε φαίνεται κάθε ένα από τα παιδιά να φορά μάσκα και ένα «καπέλο κοινωνικής αποστασιοποίησης» από την κάθε πλευρά του οποίου προεξέχει ένα κομμάτι που θα τους υπενθυμίζει να τηρούν τις αποστάσεις.

Τα περισσότερα μέρη που προεξέχουν είναι κατασκευασμένα από χαρτόνι, ένα κορίτσι ωστόσο διακρίνεται να έχει φτιάξει τη δική του εκδοχή χρησιμοποιώντας μπαλόνια.

https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2020/04/27/4612347929169841299/640x360_MP4_4612347929169841299.mp4

Μιλώντας σε τοπικά μέσα, ο υποδιευθυντής του σχολείου τόνισε ότι αυτή ήταν δική τους δημιουργική ιδέα και εξήγησε: «Μας βοηθά να προωθήσουμε το σύνθημά μας “Φορέστε ένα καπέλο ενός μέτρου, κρατήστε απόσταση ενός μέτρου”».

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, για να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές διατηρούν τις σωστές πρακτικές υγιεινής, δεν τους επιτρέπεται να έχουν φυσική επαφή μεταξύ τους και δεν μπορούν να σπάσουν τα καπέλα τους. Σύμφωνα επίσης με αναφορές, οι μαθητές είναι υποχρεωτικό να φορούν χειρουργικές μάσκες και πρέπει να υποβάλλονται σε τακτικές θερμομετρήσεις.
Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα