Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Μικρόβια: Τα σημεία με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μέσα στο σπίτιΤα μικρόβια βρίσκονται παντού: στον αέρα, στο φαγητό, στα φυτά, στα ζώα, στο χώμα και στο νερό και γενικά πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους μικροοργανισμούς δεν προκαλούν ασθένειες, γιατί βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
Όταν όμως το ανοσοποιητικό αποδυναμωθεί ή έρθει σε επαφή με κάποιο μικροοργανισμό εναντίον του οποίου δεν διαθέτει αντισώματα, τότε αρρωσταίνουμε.
Δείτε σε ποια σημεία μέσα στο σπίτι παρατηρείται συνήθως η υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων, ώστε να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεχειριστήρια: Τα πληκτρολόγια και τα τηλεχειριστήρια στις κονσόλες, τις τηλεοράσεις και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σπιτιού είναι από τις πιο επικίνδυνες εστίες μικροβίων.
Ο νιπτήρας του μπάνιου: Το μπάνιο είναι κοινόχρηστος χώρος. Όταν οι οδοντόβουρτσες αγγίζουν η μία την άλλη ή αν μοιράζεστε κάποια πετσέτα (π.χ. προσώπου) μαζί με άλλους, τότε είναι πιθανό να μεταφέρετε μικρόβια ο ένας στον άλλο.Το τηλέφωνο: Μια τηλεφωνική συσκευή έρχεται δεκάδες φορές την ημέρα σε επαφή με χέρια που πιθανώς δεν είναι καθαρά, αλλά έχουν χιλιάδες μικρόβια. Τα μικρόβια συσσωρεύονται στο πλαστικό και μεταφέρονται έτσι σε όποιον το ακουμπήσει.Διακόπτες: Λίγοι το σκέφτονται, αλλά οι διακόπτες στο σπίτι έχουν συνήθως πολλά μικρόβια επάνω τους, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το τηλέφωνο.Τα κουμπιά του ασανσέρ: Τα πλήκτρα στο ασανσέρ είναι κατά κανόνα γεμάτα μικρόβια. Προσπαθήστε να μάθετε στα παιδιά σας, όταν χρησιμοποιούν το ασανσέρ, να μην βάζουν μετά το χέρι στο στόμα τους.Τα χερούλια στις πόρτες και στο ψυγείο:
Είναι τα πλέον προφανή σημεία, αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοιγοκλείνει το κάθε μέλος της οικογένειας την πόρτα του ψυγείου.
ΠΗΓΗ:onmed

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα