Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Kεραμέως: Παράταση της σχολικής χρονιάς μέχρι τέλος Ιουνίου-Και νωρίτερα η έναρξη της νέας

Για το άνοιγμα των σχολείων το επόμενο διάστημα τοποθετήθηκε σήμερα η Νίκη Κεραμέως με την υπουργό Παιδείας να τονίζει πως η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι το πιθανότερο σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή ενώ και και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα. «Όχι πέραν του τέλους Ιουνίου (σ.σ. η παράταση της χρονιάς) κι έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες» , δήλωσε σε συνέντευξή της στο OPEN η υπουργός Παιδείας.
Από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί από το υπουργείο να δοθούν κατευθύνσεις για «την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη», ενώ αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει «εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα

είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου».
Για το αν νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό «υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως υπάρχει ήδη». Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού που θα γίνουν την Τρίτη 28 Απριλίου, το απόγευμα, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι «έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς». Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

πηγή:newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα