Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ: Επιχορήγηση 10 και 12.000 ευρώ αντίστοιχα για 5 παραγωγούς και 2 ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας από το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO


Επιχορήγηση 10 και 12.000 ευρώ αντίστοιχα για 5 παραγωγούς και 2 ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ από το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO. Ο υπεύθυνος του προγράμματος Γεωπόνος Βιοτεχνολόγος, Παναγιώτης Κάτσαρης παρέχει πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία επιλογής των παραγωγών καθώς επίσης τους όρους και τις προϋποθέσεις.
“Σχετικά με το Ερευνητικό Πρόγραμμα ARTOLIO και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ενημερώνει τους Έλληνες παραγωγούς ότι:
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ αφορά σε 5 παραγωγούς και 2 ελαιοτριβεία του Νομού Μεσσηνίας. Η επιχορήγηση θα είναι 12.000 ΕΥΡΩ για τους παραγωγούς και 10.000 ΕΥΡΩ για τα ελαιοτριβεία, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των στόχων του ερευνητικού προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα οι 5 παραγωγοί που θα επιλεγούν τελικά να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα θα πρέπει να διαθέτουν αγροκτήματα με ελαιόδενδρα έκτασης τουλάχιστον ενός εκταρίου δηλαδή 10 στρεμμάτων, μη αρδευόμενα αλλά με δυνατότητα άρδευσης από κοντινό σημείο υδροληψίας. Τα χρήματα που θα δοθούν από το πρόγραμμα θα αφορούν στην εγκατάσταση αυτόματων συστημάτων άρδευσης και λίπανσης καθώς και αισθητήρων μέτρησης εδαφικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων.
Για τα 2 ελαιοτριβεία που θα επιλεγούν να συμμετέχουν τα χρήματα που θα δοθούν αφορούν σε αυτόματα συστήματα μέτρησης ελαιοπεριεκτικότητας ή και αισθητήρες – αυτοματισμούς στην γραμμή παραγωγής. Τα ελαιοτριβεία που θα επιλεγούν, θα δεχθούν τον ελαιόκαρπο των παραγωγών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα εφαρμόζουν υποχρεωτικά συγκεκριμένο πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία έκθλιψης του ελαιοκάρπου που θα προσκομίζεται από τους ανωτέρω ελαιοπαραγωγούς.
Για περισσότερες πληροφορίες παραγωγοί και ελαιοτριβείς του Νομού Μεσσηνίας μπορούν να απευθύνονται στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και στα τηλέφωνα 2721091984 / 2721029812 εργάσιμες μέρες και ώρες, αναζητώντας τον υπεύθυνο του προγράμματος Γεωπόνο Βιοτεχνολόγο, Παναγιώτη Κάτσαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα