Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Δραματική ανατροπή για Βαλυράκη: Εγκληματική ενέργεια περιγράφει ο δικηγόρος της οικογένειας


Μετά την παρέμβαση της Μίνας Παπαθεοδώρου - Βαλυράκη, η οποία ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας του Σήφη Βαλυράκη, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας αναφέρθηκε σε μαρτυρίες που κάνουν λόγο για λογομαχία με επαγγελματία ψαρά, ο οποίος προκάλεσε την πτώση του πρώην υπουργού στη θάλασσα.
Ειδικότερα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη Γιώργος Σπύρου δήλωσε στο Mega ότι υπάρχουν συγκεκριμένες μαρτυρίες για την ύπαρξη επαγγελματικού αλιευτικού στην περιοχή.
Κατά τις μαρτυρίες αυτές, ο επαγγελματίας ψαράς λογομάχησε με τον πρώην υπουργό, καθώς του ζήτησε να απομακρυνθεί από την περιοχή, κάτι που ο Σήφης Βαλυράκης δεν έπραξε.
Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, το αλιευτικό σκάφος έκανε περιστροφές γύρω από το φουσκωτό του Βαλυράκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος κυματισμός και ως επακόλουθο ο πρώην υπουργός έπεσε στην θάλασσα.
Ο δικηγόρος της οικογένειας μετέφερε και την πληροφορία ότι η προπέλα που χτύπησε τον Σήφη Βαλυράκη ήταν του επαγγελματικού αλιευτικού και όχι του φουσκωτού.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σπύρου, ο μάρτυρας έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές και πως έχει περιγράψει τα χαρακτηριστικά του επαγγελματικού σκάφους. Κάλεσε, δε, εκείνον που είχε εμπλοκή στο επεισόδιο να προσέλθει αυτοβούλως στις αρχές για να δοθεί τέλος στην αγωνία της οικογένειας.
Η οικογένεια ανέβαλε την κηδεία του Σήφη Βαλυράκη που επρόκειτο να γίνει αύριο το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Παπάγου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες.
Ανθρωποκτονία κατήγγειλε η σύζυγος Βαλυράκη
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, που έχει την ευθύνη για το Λιμενικό Σώμα, η κυρία Βαλυράκη αναφέρει ότι «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».
«Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη επήλθε από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από «θλων και τέμνον» όργανο, αλλά μέλλει να αποδειχθεί αν πρόκειται για την προπέλα του δικού του σκάφους ή άλλου.
Μετά την επιστολή, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε επικοινωνία με την κ. Βαλυράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα