Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021

Κ. Καραμανλής: Προχωρούν Πάτρα – Πύργος και το σιδηροδρομικό δίκτυο
Για το δρόμο Πάτρα – Πύργος και το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα οποία αφορούν την Αχαΐα αλλά και γενικότερα την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας Max FM και τον κ. Αλέξανδρο Κογκόλη.
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι τα έργα υποδομών αποτελούν, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναν από τους βραχίονες του Ταμείου Ανάκαμψης. «Κι αυτό, διότι για κάθε ένα ευρώ που ξοδεύεται σε αυτόν το τομέα, επιστρέφει στην οικονομία το διπλάσιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.
«Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους για το Πάτρα – Πύργος»
Για το δρόμο Πάτρα – Πύργος ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 και εντός μια τριετίας το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι είναι θετικό το γεγονός πως δεν υπάρχουν ενστάσεις αυτή τη στιγμή.
«Το έργο αυτό, δυστυχώς, έπεσε θύμα μιας ΣΥΡΙΖΑϊκής εμμονής να δοθεί σε έναν εργολάβο που ήθελαν να τον κάνουν καναλάρχη. Οπότε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους», σχολίασε και πρόσθεσε: «Το έργο, πλέον, έχει μπει στο πρόγραμμα “γέφυρα” 2021- 2027 και με μεθοδική δουλειά εντός του 2021 θα ξεκινήσει από τον παραχωρησιούχο, αφού θα έχουμε λάβει και την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι παράλληλα προχωρά η υλοποίηση άμεσων παρεμβάσεων για να γίνει πολύ πιο ασφαλής ο υφιστάμενος δρόμος, μέχρι την κατασκευή του νέου. «Δε θα περιμένουμε τρία χρόνια με σταυρωμένα τα χέρια να γίνονται ατυχήματα, αλλά υλοποιούμε ένα πρόγραμμα στοχευμένων σημειακών παρεμβάσεων προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ».
Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν διαχωρισμό των κατευθύνσεων κυκλοφορίας, τοποθέτηση στηθαίων, διαγράμμιση του οδοστρώματος, φωτεινή σηματοδότηση, κατασκευή διαβάσεων πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα