Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Γεωργιάδης : Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί


Η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο το οποίο θα συζητήσει με τα επιμελητήρια και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για τα χρέη των επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω καραντίνας, καθώς, «αυτό θα είναι το σοβαρό θέμα της επόμενης ημέρας», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από αύριο εξακολουθούν να θεωρούνται ως πληττόμενες και θα έχουν τα σχετικά ωφελήματα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας για το νέο έτος, που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΕΘ, ο υπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματίες ότι τα ωφελήματα για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να ισχύουν παρά το αυριανό άνοιγμα, γιατί «αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικό άνοιγμα της αγοράς», καθώς και ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει πλάνο το οποίο θα συζητήσει με τα επιμελητήρια και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για τα χρέη των επιχειρήσεων που προέκυψαν λόγω καραντίνας, καθώς, «αυτό θα είναι το σοβαρό θέμα της επόμενης ημέρας».
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται για όσο χρειαστεί, επεκτείνοντας μέτρα που ισχύουν και θεσπίζοντας νέες παρεμβάσεις όπου κριθεί αναγκαίο και εφικτό. Έτσι ώστε να κρατηθεί όρθια η πραγματική οικονομία και η απασχόληση.
Και όλοι μαζί να πάρουμε ξανά το δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ανάτασης», ανέφερε από την πλευρά ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στον δικό του χαιρετισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γνωστοποίησε ότι η περιφέρεια προετοιμάζει νέο πρόγραμμα «Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής», σημειώνοντας ότι το 1/3 των, περίπου, 20.000 επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση, χρηματοδοτούνται από το πρώτο πρόγραμμα.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι «Δήμος Θεσσαλονίκης και ΕΕΘ είναι δύο θεσμοί της πόλης που οφείλουν ούτως ή άλλως να συνεργάζονται για το κοινό καλό. Πόσο δε μάλλον σήμερα, που έχουμε μπροστά μας δρόμο ανηφορικό», ενώ ανέφερε πως αύριο Δευτέρα ανοίγει ο διαγωνισμός για το Καπάνι, και ότι εντός της χρονιάς θα υπάρχει ανάδοχος για το σημαντικό έργο της Αγοράς.
Το απολογισμό της «παράξενης χρονιάς που έφυγε» έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, δίδοντας έμφαση στο ότι το ΕΕΘ «κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να κάνει ηλεκτρονικές όλες του τις συναλλαγές ούτως ώστε κανένα μέλος του να μη χρειάζεται να προσέρχεται αυτοπροσώπως στις εγκαταστάσεις του για να ολοκληρώσει την οποιαδήποτε διαδικασία και συναλλαγή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα