Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ζητούσε "υπογραφή ασυλίας" από τους αθλητές


Δεμένους "χειροπόδαρα" είχε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία τους αθλητές που ήθελαν να ενταχθούν στην Εθνική Ομάδα, καθώς τους έβαζε να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία παραιτούνταν του δικαιώματος, να προσφύγουν στα δικαστήρια.
Η σύμβαση που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1, είναι μια υπεύθυνη δήλωση που απαρέγκλιτα έπρεπε να υπογράφουν οι αθλητές, αν ήθελαν να ενταχθούν στην Ομοσπονδία και την Εθνική Ομάδα.
Αφού περιγράφει τους όρους για τις χορηγίες και άλλα ζητήματα, καταλήγει αναφέροντας «σε περίπτωση που υποπέσω σε οιοδήποτε σχετικό με τα παραπάνω, πειθαρχικό παράπτωμα, υπάγομαι αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων παραιτούμενος (η) από τούδε και διά του παρόντος από κάθε δικαίωμα προσφυγής μου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων».



Η Ομοσπονδία ζητούσε από τις αθλητές να απεμπολήσουν το συνταγματικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, την ώρα που η ίδια η Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να τους καταδικάσει στα δικαστήρια εφόσον παραβιάσουν την υπεύθυνη δήλωση.
Παράλληλα, τους απαγόρευε να κάνουν αναρτήσεις ή δηλώσεις που μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ακόμα και για διοικητικούς παράγοντες. ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα