Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Rally Acropolis σε 3 περιφέρειες!


Το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο ΟΑΚΑ, για τον τόπο διεξαγωγής του Rally Acropolis το οποίο επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας οι δήμαρχοι Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάκης Πουρναράκης και μέλη της επιτροπής ανάμεσα στα οποία η Ανίτα Πασαλή (στέλεχος της FIA, πετυχημένη αλυτάρχης διεθνών αγώνων) και ο Παύλος Αθανασούλας (Πολιτικός Μηχανικός που έχει αναλάβει στο παρελθόν την οργάνωση του Rally Acropolis, συνδιοργανωτής του θεσμού Dirt Games).
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε την πολυπόθητη ανακοίνωση για το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου που προέκυψε μετά από εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από την Ακρόπολη, η 1η μέρα θα διεξαχθεί στην Κορινθία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους Αγίους Θεοδώρους, ειδική διαδρομή που αναδείχθηκε 3η στην προτίμηση των φίλων του WRC στη σχετική ψηφοφορία του επίσημου site του WRC και τις δύο επόμενες μέρες ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στη Λαμία, σε κλασσικές, Ακροπολικές διαδρομές όπως οι Βωξίτες (4η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), ο Ταρζάν (5η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), η Παύλιανη. Το κέντρο του αγώνα όπως επιβεβαίωσε η Κα. Πασαλή θα είναι στη Λαμία. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη:
«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».
 ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα