Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Τα Σωματεία Τριφυλίας για τον εορτασμό Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10 το πρωί


Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Δημαρχείου Κυπαρισσίας, την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, κάνουν σωματεία της Τριφυλίας.
Στη σύσκεψη σωματείων και φορέων της Τριφυλίας, που έγινε την περασμένη Παρασκευή με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας για την οργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετείχαν εκπρόσωποι από: Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σύλλογο Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας και Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος ΟΓΕ).
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην υγεία, στην παιδεία και στην εργασία και ιδιαίτερα τώρα που η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο για τη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, την επιβολή 10ωρου και απλήρωτης υπερωριακής απασχόλησης. 135 χρόνια μετά τον αιματοβαμμένο Μάη στο Σικάγο που καθιέρωσε το 8ωρο και έναν αιώνα από την εφαρμογή του στη χώρα μας, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει, να νομιμοποιήσει τις ελαστικές μορφές εργασίας. Δίνουμε απάντηση με αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς!
Διεκδικούμε: Σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής με δικαιώματα. Σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και μείωση του εργάσιμου χρόνου. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς καμία εμπλοκή του κράτους. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς. Προστασία της υγείας του λαού των εργαζομένων από την πανδημία. Την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, μείωση των μαθητών ανά τάξη, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία. Την κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών, κόντρα συνολικά στην κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού. Το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν έχουν καμία δουλειά να παρεμβαίνουν στα συνδικάτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα