Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Αυτοψία προϊσταμένου Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στα γεφύρια της Νέδας


Αυτοψία στο μεγάλο πέτρινο γεφύρι του ποταμού Νέδα στα Πλατάνια έκανε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής. Ελλάδας Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου (ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ), με επικεφαλής τον προϊστάμενό της, Γεώργιο Παπανδρέου, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ., Περικλή Μαντά και του εκπροσώπου της Κοινότητας Πλατανίων, Παναγιώτη Καραγιάννη.
Ο προϊστάμενος της ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ με τους συνεργάτες του, αφού είδαν τις στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες που εκτελέστηκαν από την υπηρεσία τους με αυτεπιστασία και έχουν ολοκληρωθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, κατέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση για να εξετάσουν νέες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο πέτρινο γεφύρι. Παράλληλα, έκαναν αυτοψία και σε άλλα γεφύρια, καταγράφοντας προβλήματα της υφιστάμενης κατάστασης για να μελετήσουν παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτά.

Η υπηρεσία θα εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων για τα γεφύρια, το οποίο θα περιλαμβάνει επιμέρους τεχνικές εργασίες, στερεωτικές και αναστηλωτικές, καθώς και για την ανάδειξή τους.


Από την πλευρά του, ο βουλευτής Περικλής Μαντάς επαναβεβαίωσε το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τη Νέδα και τα πέτρινα γεφύρια της, καθώς και την πολιτική του παρέμβαση για να τύχει εξασφάλισης χρηματοδότηση των εργασιών που θα υποδείξει η ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ.
Ο δε εκπρόσωπος της Κοινότητας κ. Καραγιάννης ευχαρίστησε τον προϊστάμενο της ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ για την αυτοψία και τον κ. Μαντά για το διαρκές ενδιαφέρον του για τα Πλατάνια, τη Νέδα και την ορεινή Τριφυλία της Δ.Ε. Αυλώνος, ευελπιστώντας ότι θα γίνει μελέτη και θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τη διάσωση και ανάδειξη των πέτρινων γεφυριών, καθώς και συνέχεια παρεμβάσεων για το δρόμο προς τη Νέδα και τα μονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα