Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Χαλιά: Καθάρισμα και αποθήκευση με τον πιο εύκολο τρόπο


Το καλοκαιράκι πλησιάζει και ήρθε η δύσκολη ώρα που πρέπει να ξεστρώσετε τα χαλιά σας. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, με τα παρακάτω εύκολα tips… όλα θα είναι παιχνιδάκι.
Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα στην διαδικασία αποθήκευσης των χαλιών. Η ηλεκτρική σκούπα είναι απαραίτητη για την αφαίρεση της σκόνης από την επιφάνεια των μοκετών και των χαλιών. Εφόσον τελειώσετε με την ηλεκτρική σκούπα, απλώστε τα χαλιά και τις μοκέτες στο μπαλκόνι ώστε να αεριστούν και να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία του πλυσίματος. Το πλύσιμο πραγματοποιείται με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Βάλτε σε έναν κουβά νερό και λευκό ξίδι σε αναλογία τρία προς ένα. Βρέξτε τα χαλιά και τις μοκέτες με το αυτοσχέδιο απορρυπαντικό και τρίψτε πολύ καλά τις επιφάνειες των ταπήτων με μία σκούπα. Αφήστε τους τάπητες στο μπαλκόνι ή τον εξωτερικό χώρο της οικίας ώστε να στεγνώσουν καλά.
Μην υποτιμάτε σε καμία περίπτωση ένα σωστό τύλιγμα. Ο καλύτερος τρόπος για το μάζεμα χαλιών και μοκετών ώστε να μην τσακίσουν, είναι το τύλιγμα σε ρολό. Πριν τυλίξετε το χαλί, τοποθετήστε είτε χαρτί περιτυλίγματος είτε ένα βαμβακερό σεντόνι. Μπορείτε να αποφύγετε την χρήση της πλαστικής σακούλας, χρησιμοποιώντας πάνινες σακούλες και τοποθετώντας μέσα ένα αυτοσχέδιο φακελάκι με αποξηραμένη δάφνη ή λεβάντα.
Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω το τελικό στάδιο της αποθήκευσης είναι καθοριστικής σημασίας. Το μέρος που θα τοποθετηθούν τα χαλιά πρέπει να ναι δροσερό και να μην έχει υγρασία. Η υγρασία θα βλάψει την ποιότητα της μοκέτας ή του χαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα