Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Ανασχηματισμός προ των πυλών και στο βάθος... Υπουργικό και ΔΕΘ, όλα τα σενάρια


Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και έχουν αναζωπυρωθεί τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μέσω ανασχηματισμού.

«Οι ευθύνες, στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν, θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης», είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές, αφήνοντας από τις 12 Αυγούστου ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού. Η ώρα αυτή έχει φτάσει και πλέον μετράμε αντίστροφα για τις ανακοινώσεις.
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται λοιπόν από τότε υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές, καθώς η συζήτηση για το χρόνο του ανασχηματισμού έχει φουντώσει και η ώρα των ανακοινώσεων φαίνεται πως πλησιάζει. Με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει ένα restart μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι - λόγω κορονοϊού αλλά και πυρκαγιών - ο επόμενος ανασχηματισμός δεν φαντάζει πια ένα απλό σενάριο.
Να σημειωθεί όμως πως την Τρίτη είναι προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο- με συγκεκριμένη ατζέντα- γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση καθώς απο οτι φαίνεται η ημερομηνία κλειδί για τον ανασχηματισμό είναι η αυριανή που πρακτικά σημαίνει οτι ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Υπουργικό με τους νέους Υπουργούς του θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ανανέωσης.
Αξιόπιστες πηγές μιλούν για έναν δομικό ανασχηματισμό που θα περιλαμβάνει μετακινήσεις και κορυφαίων υπουργών, αποπομπή μελών του υπουργικού συμβουλίου και ίσως αλλαγές σε χαρτοφυλάκια ή την δημιουργία καινούργιων, όπως για την διαχείριση της κλιματικής κρίσης και των φυσικών καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα