Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ανασχηματισμός: Το who is who της νέας υφυπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα


Από τις μεγάλες εκπλήξεις του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά είναι η τοποθέτηση της πνευμονολόγου Μίνας Γκάγκα στο υπουργείο Υγείας ως υφυπουργού του Θάνου Πλεύρη.

Η κυρία Ασημίνα Γκάγκα υπήρξε υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και είναι από τα πρόσωπα του επιστημονικού κόσμου που πρωταγωνίστησαν όλους αυτούς τους μήνες στον αγώνα κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Η κυρία Γκάγκα αντικαθιστά τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ η Ζωή Ράπτη παραμένει υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας
Στο βιογραφικό της η νέα υφυπουργός Υγείας αναφέρει τα εξής:
«Είμαι Πνευμολόγος, Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ολοκλήρωσα διδακτορικές σπουδές και μετεκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο. Είμαι κλινική Ιατρός, ωστόσο ασχολούμαι με την έρευνα και ιδίως με μελέτες μελέτες για την πρόληψη και την ανακούφιση στο άσθμα και τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχω υπηρετήσει ως Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διαπίστευσης στην Πνευμονολογία (EBAP) ενώ το 2017 οι 35.000 ιατροί-μέλη της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας με τίμησαν εκλεγοντάς με Πρόεδρο της Εταιρείας.
Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού των νοσοκομείων, βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για την Υγεία, τις αναμονές των ασθενών για βασικά θεραπευτικά μέτρα όπως η ακτινοθεραπεία, το άδειασμα των Νοσοκομείων από προσωπικό, την έλλειψη υποδομής για βοήθεια στο σπίτι ή τους χρονίως πάσχοντες, τη μετανάστευση των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και οδικό χάρτη στην Υγεία η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί δραστικά, και να έχουν ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό σωστές συνθήκες περίθαλψης και εργασίας. Οι άνθρωποι και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο αλλά και φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον, και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα