Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Πεντέλη: Αντιδράσεις από τις φιλοζωικές ενώσεις για το κυνήγι αγριόχοιρων


Αντιδράσεις από τις φιλοζωικές ενώσεις, προκάλεσε η απόφαση του Δασαρχείου να ξεκινήσει κυνήγι αγριόχοιρων στο όρος Πεντέλη.
Το «Κόμμα για τα Ζώα» καταφέρεται κατά της εν λόγω απόφασης, υπογραμμίζοντας πως «η μαζική δολοφονία ζώων από εκτελεστές-κυνηγούς δεν είναι περιβαλλοντική πολιτική».
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως το Δασαρχείο Πεντέλης, «ως υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, ορίζει την Τρίτη 31/8/2021 ως ημέρα εξολόθρευσης αγριογούρουνων στο όρος Πεντέλη, λόγω «αύξησης του πληθυσμού τους», ορίζοντας ως «συνεργάτες-εκτελεστές τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Αμαρουσίου».«Σχεδιάζεται να λάβει χώρα ένα έγκλημα κατά συρροήν, με τις ευλογίες και τη συναίνεση κρατικών φορέων και κυνηγών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά όσα αναφέρεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το «Κόμμα για τα Ζώα» με τίτλο: Η μαζική δολοφονία ζώων από εκτελεστές-κυνηγούς δεν είναι περιβαλλοντική πολιτική!

«Η Περιφέρεια Αττικής βρήκε τον τρόπο να διαχειριστεί τους πληθυσμούς των ζώων: αναθέτει σε κυνηγετικούς συλλόγους την εκτέλεση των ζώων που οι ίδιοι οι κυνηγοί θεωρούν… πλεονάζοντα».

«Στη χώρα μας, το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται χωρίς τέλος σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση της άγριας ζωής».

«Το Δασαρχείο Πεντέλης, που είναι υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, με μία κατάπτυστη απόφαση, ορίζει την Τρίτη 31/8/2021 ως ημέρα εξολόθρευσης αγριογούρουνων στο όρος Πεντέλη, λόγω «αύξησης του πληθυσμού τους». Ορίζει μάλιστα ως συνεργάτες-εκτελεστές τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Αμαρουσίου!»

«Παραβιάζεται έτσι κάθε κανόνας ηθικής δεοντολογίας, συμπόνιας, περιβαλλοντικής ή φιλοζωικής ευαισθησίας, αλλά και αυτή καθ’ αυτή η απόφαση του ΥΠΕΝ να απαγορευτεί η θήρα στις πυρόπληκτες περιοχές!».

«Το Δασαρχείο αποφασίζει και διατάσσει την εξόντωση των αγριόχοιρων, από τους κυνηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την άγρια πανίδα, άλλα ζώα που επιβίωσαν από τις πυρκαγιές στους όμορους Δήμους, ακόμη και αδέσποτα, που βρήκαν καταφύγιο εκεί, ίσως και περιπατητές που αγνοούν την απόφαση αυτή».

«Στο συγκεκριμένο περιαστικό δάσος της περιοχής Ανάντι σχεδιάζεται να λάβει χώρα ένα έγκλημα κατά συρροήν, με τις ευλογίες και τη συναίνεση κρατικών φορέων και κυνηγών!»

«Εάν ο «υπερπληθυσμός» του συγκεκριμένου είδους επιβεβαιωθεί επιστημονικά (και όχι από τους… ίδιους τους κυνηγούς που αναλαμβάνουν στη συνέχεια να «διορθώσουν» την κατάσταση με τον τρόπο που… αυτοί ξέρουν), ας αποφασιστεί μία συντεταγμένη επιχείρηση συγκέντρωσης ζώων με ενδεδειγμένους τρόπους και η μεταφορά τους σε κατάλληλα καταφύγια».

Το Κόμμα για τα Ζώα απαιτεί τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας ζωής με τρόπους που αρμόζουν σε ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος και όχι, με τη βάναυση, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια πρακτική της δολοφονίας τους εντός του περιαστικού ιστού!».
cnn.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα