Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Τα περίεργα τηλεφωνήματα από το εξωτερικό


Εκατοντάδες είναι οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, σε όλα τα μέρη της, που δέχονται ενοχλήσεις τον τελευταίο καιρό από τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά και της νύχτας.
Όσοι έχουν αναγνώριση κλήσης έχουν διαπιστώσει ότι όλοι οι αριθμοί ξεκινούν από το 0049 ή 0050 κι άλλους τέτοιους παρόμοιους.
Προχθές γράψαμε σχετικά έπειτα από ενόχληση που δεχτήκαμε από κατοίκους του Ευαγγελισμού, αλλά και από γιατρό από την Καλαμάτα.
Με τη δημοσιοποίηση του ζητήματος, τόσο στα γραφεία της εφημερίδας όσο και στα κοινωνικά δίκτυα του «Θάρρους» δημοσιεύθηκαν από αναγνώστες εκατοντάδες μηνύματα, αναφέροντας πως και σε αυτούς έχει συμβεί το ίδιο.
Άλλοι έχουν απαντήσει στις κλήσεις και ακούν κάποιον να τους μιλάει άλλοτε στα αγγλικά και άλλοτε σε σπαστά ελληνικά, ενώ άλλοι δεν έχουν απαντήσει καθόλου. Μάλιστα, αναγνώστρια μας έλεγε πως, επειδή βλέπει το νούμερο, δεν έχει απαντήσει ποτέ στις κλήσεις και εδώ και τρεις μέρες καλούν κάθε 10 λεπτά…
Όταν καταγράφονται τόσα απανωτά κρούσματα, με πιθανότερο σενάριο αυτό της εξαπάτησης πολιτών, πώς γίνεται να μην υπάρχει τρόπος παρέμβασης από τις εταιρείες, τη στιγμή μάλιστα που το ζητούν οι ίδιοι οι πολίτες;
Πρέπει κι αυτοί να μπορούν να βρουν την ησυχία τους και δεν είναι απάντηση το «κάντε φραγή σε όλες τις κλήσεις από το εξωτερικό»…   Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα