Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

«Ανάστατοι» δάσκαλοι και καθηγητές μετά τα νέα μέτρα - «Ζητούν τον μισθό αναπληρωτή σε rapid test»


Αντιδράσεις για τα rapid test προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα η απόφαση της κυβέρνησης να τα κοστολογήσει «περίπου στα 10 ευρώ» το καθένα, κάτι που σημαίνει ότι οι ανεμβολιαστοι δάσκαλοι, καθηγητές θα επιβαρυνθούν με τουλάχιστον 20 ευρώ την εβδομάδα.
Σύμφωνα δε με τους επιτελείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε τεστ θα πρέπει να υποβάλλονται και οι εμβολιασμένοι, καθώς ο ιός μεταδίδεται και στις δυο περιπτώσεις.
Αναλυτικότερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ο Θεόδωρος Τσούχλος, υποστηρίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών άνω του 80% έχουν εμβολιαστεί και μόνο μια μικρή πλειοψηφία 6 - 7.000 ατόμων είτε αρνούνται, είτε δεν το έχουν κάνει ακόμη. «Αυτοί καλούνται να πληρώσουν 600 ευρώ περίπου τους επόμενους μήνες έως το Μάρτιο που θα διαρκέσουν τα μέτρα, ποσό που αντιστοιχεί στο μισό μισθό ενός αναπληρωτή».
Τις επόμενες ημέρες οι εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινότητας θα έχουν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να θέσουν το ζήτημα των rapid test, όπως και άλλα θέματα που αφορούν στην έναρξη της σχολικής δραστηριότητας η οποία έχει οριστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της διδασκαλικής ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής, αναφέρει στα Dnews ότι θα πρέπει να γίνονται δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς στα δημοτικά σχολεία το ποσοστό της μεταδοτικότητας είναι πολύ υψηλό. «Δεν κάνουμε καν συζήτηση για τα δέκα ευρώ του rapid test», υπογραμμίζει και στέκεται ιδιαίτερα στην «μεταβαλλόμενη υγειονομική εικόνα», όταν καλείται να απαντήσει στο ερώτημα εάν τα σχολεία θα ανοίξουν την καθορισμένη ημερομηνία. Τέλος και ο κ. Κικινής σημειώνει ότι 8 στους 10 δασκάλους έχουν εμβολιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα