Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα: “Θετική εξέλιξη, πρώτη δικαίωση” αλλά και προβληματισμός των 25 φορέων Μεσσηνίας-ΗλείαςΠροβληματισμός για χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και χρηματοδοτικό εργαλείο που δεν ανακοινώθηκαν κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου
Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι 25 φορείς και επαγγελματικοί σύλλογοι Μεσσηνίας και Ηλείας
“Το ταξίδι του δρόμου, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συνεχίζεται.. Επομένη στάση, «Μελέτες, Ολυμπία Οδός & Μορέας».
Με μεγάλη προσμονή αναμέναμε τα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για το μέλλον του αυτοκινητόδρομου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα.
Βλέποντας το ποτήρι μισογεμάτο και με θετικότητα, καθώς το συγκεκριμένο έργο συζητείται εδώ και δεκαετίες, με την πραγματοποίηση της σύσκεψης, και την άμεση επικαιροποίηση των μελετών που σε αυτήν αποφασίστηκε, το έργο παραμένει ζωντανό και Ενιαίο, από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα, και η 4η Ιουλίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση του έργου.
“Μας προβληματίζει όμως ιδιαίτερα, ο χρόνος, που θα χρειαστεί για την επικαιροποίηση των μελετών, καθώς και ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση των προτάσεων από την εταιρεία «Ολυμπία Οδός» για τις δυνατές λύσεις στα 22 χλμ. της περιοχής του Καϊάφα, όπως και ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα εξευρεθεί για την υλοποίηση του έργου, τα οποία και δεν ανακοινωθήκαν”
Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη είναι θετική, και μια πρώτη δικαίωση, του μετώπου διεκδίκησης του αυτονόητου, από Συλλόγους και Φορείς σε Μεσσηνία και Ηλεία.
Από μεριάς μας, θα είμαστε εκεί, μέρα τη μέρα, να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τούδε και στο εξής, παρεμβαίνοντας όπου και όποτε χρειάζεται, με υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός μας στόχος, που δεν είναι άλλος, από την άμεση κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου.
“Τίποτα λιγότερο, από την άμεση δημιουργία των κατάλληλων εκείνων συνθηκών, που θα οδηγήσουν στο αυτονόητο, την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, στο άμεσο μέλλον, και όχι στο ασαφές μέλλον, δεν μπορούν να γίνουν δεκτές”
Εκ του Μετώπου Διεκδίκησης 25 Συλλογών και Φορέων Μεσσηνίας & Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα