Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Κυπαρισσία: Λύματα “χύμα στο κύμα” στον παραλιακό δρόμο Γιαννίτσαινας


Απελπιστικά τραγική είναι η κατάσταση που βιώνουν κάτοικοι και επισκέπτες στην Κυπαρισσία από λύματα “χύμα στο κύμα”, στον παραλιακό δρόμο Γιαννίτσαινας.
Από το τελευταίο φρεάτιο, λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο λυμάτων που υπάρχει στην περιοχή, λύματα του αποχετευτικού δικτύου “τρέχουν” στον παραλιακό δρόμο, ενώ στο σημείο έχει γίνει μικρό έλος, με τηn μπόχα να φτάνει αρκετά μακρύτερα, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
Κάτοικοι της Γιαννίτσαινας και παραθεριστές, καθώς και όσοι επιλέγουν για το μπάνιο τους στη θάλασσα την ήσυχη παραλία στο τέλος του παραλιακού δρόμου, μπροστά από την παλιά ντίσκο, ή και πιο πέρα στη Γιαννίτσαινα, αλλά και όσοι επιλέγουν από την κεντρική παραλία του Αϊ-Λαγούδη να κάνουν τη βόλτα τους παραλιακά για χαλάρωση, καθώς και απολαμβάνοντας το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, έρχονται αντιμέτωποι με… τα λύματα και την μπόχα.



Λύματα που, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, “τρέχουν” χύμα αρκετό καιρό και εξαιτίας αυτού έχει δημιουργηθεί στο σημείο μικρό έλος με ορατό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή στην περιοχή.
Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και η ΔΕΥΑ Τριφυλίας πρέπει άμεσα ν’ αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη και τραγική κατάσταση με τα λύματα χύμα στον παραλιακό δρόμο, που, αφενός, προσβάλλει τον πολιτισμό και την αισθητική και, αφετέρου, συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και υγιεινή.
Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα