Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Αποφυλακίζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης με περιοριστικούς όρους: Σε κλάματα ξέσπασε η σύζυγός του


Έπειτα και από τη σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως, αποφασίστηκε η αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.
Δεκτό ομόφωνα έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.
Το δικαστήριο επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ
Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, ξέσπασε σε κλάματα.
Σημειώνεται πως ο Πέτρος Φιλιππίδης - που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας - συμπληρώνει σήμερα 12 μήνες στην φυλακή για τρεις πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του, με το ΜΟΔ να καλείται σήμερα να αποφασίσει αν θα παρατείνει ή όχι και για τρίτο εξάμηνο την κράτηση του κατηγορούμενου ηθοποιού και θιασάρχη.
Το σκεπτικό και η εισήγηση της Εισαγγελέως
Νωρίτερα η Εισαγγελέας εισηγήθηκε ο Φιλιππίδης να εξέλθει από τη φυλακή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα και επιπλέον με την επιβολή καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.
Στην πρόταση της ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ' εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.
Αιτιολόγησε δε την κρίση της αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες». Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».
Κατά την εξέταση του θέματος της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης, στο δικαστήριο κατέθεσε γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό ο οποίος τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει επιβαρυμένη υγεία εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη:
Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες που μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Πρακτικά αυτό που έπαθε σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα