Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ικανοποίηση Π. Νίκα μετά τη σύσκεψη για το Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα


“Είμαι ευχαριστημένος καθώς ένα έργο βαλτωμένο για χρόνια μπαίνει σε διαδικασία κίνησης, με πρώτη φάση την επικαιροποίηση της μελέτης από τον παραχωρησιούχο, με δαπάνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”.
Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος συμμετείχε στην υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρα 4 Ιουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, με μοναδικό θέμα την ολοκλήρωση του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, του δυτικού οδικού άξονα.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, με τη συμμετοχή βουλευτών και αυτοδιοικητικών από τη Μεσσηνία και την Ηλεία, εξετάστηκαν οι προοπτικές υλοποίησης του εν λόγω έργου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι αναγκαίες μελέτες από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τελικό στόχο τη χρηματοδότησή του το επόμενο διάστημα.
Στην σύσκεψη, πήραν μέρος, ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς και στην Ηλεία, Διονυσία Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Παν. Νίκας και Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο κ. Νίκας ανέφερε: “Είμαι ευχαριστημένος καθώς ένα έργο βαλτωμένο για χρόνια μπαίνει σε διαδικασία κίνησης, με πρώτη φάση την επικαιροποίηση της μελέτης από τον παραχωρησιούχο, με δαπάνη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ενδιάμεσα στα στάδια της επικαιροποίησης θα υπάρχει συζήτηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Υπήρξε κοινή συμφωνία των εκπροσώπων και της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Είναι ένας δρόμος που έχει πολύ μεγάλη σημασία για ολόκληρη την δυτική Ελλάδα, μέχρι και την Κρήτη, καθώς θεωρείται βέβαια η χρήση του εν λόγω οδικού άξονα για την μεταφορά αγαθών από τη μεγαλόνησο προς Ευρώπη. Αναμένουμε επομένως τα όσα μας δώσει η επικαιροποίηση της μελέτης, ώστε να προχωρήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό ότι το τμήμα αυτό μπαίνει στην εθνική στρατηγική οδικών αξόνων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα