Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Καιρός: Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με βροχές και πτώση θερμοκρασίας - Τι λένε οι μετεωρολόγοι


Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας μας από την Παρασκευή, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο. 
Μάλιστα η ΕΜΥ αναμένεται να εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, όπως προανήγγειλε ο Θεόδωρος Κολυδάς με ανάρτησή του στο Twitter.
«Η διαταραχή που έρχεται από τη κεντρική Ευρώπη θα προκαλέσει έντονες βροχοπτώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς και πτώση θερμοκρασίας, κυρίως στα βόρεια», τονίζει ο μετεωρολόγος.

Προειδοποίηση για ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες στην Ελλάδα απηύθυνε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook και ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι πιο επικίνδυνες ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.
Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.
Στο δεύτερο τμήμα του χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την πορεία των βροχοπτώσεων - καταιγίδων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.
Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών - καταιγίδων όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους - υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι' αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση.


Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από την Παρασκευή, αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά και τα κεντρικά, με τοπικές βροχές και κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Πρόγνωση για Σάββατο
Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Πρόγνωση για Κυριακή
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο και το βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο
Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα