Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών και καταστημάτων στην Καλαμάτα


Νέες προσπάθειες εξαπάτησης πολιτών έχουν αρχίσει ξανά στη Μεσσηνία, με στόχο καταστήματα εστίασης, αλλά και ιδιώτες. Η αλήθεια είναι ότι οι προσπάθειες δε σταμάτησαν ποτέ, ακόμα κι αν μειώθηκαν για κάποιο διάστημα.
Αυτή τη φορά ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας συνιστά αυξημένη προσοχή από τα μέλη του. Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε, κάποιοι επικοινωνούν με καταστήματα εστίασης και υπόσχονται επιδότηση της τάξεως των 4.500 ευρώ το χρόνο για έξι χρόνια, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς πρόκειται για μέτρο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων.
Στο υποψήφιο θύμα δίνουν έναν αριθμό τηλεφώνου που τελειώνει σε 9806 και ζητούν να τους σταλεί μήνυμα με τα στοιχεία του επαγγελματία. Μετά ζητούν την κατάθεση ενός παραβόλου για να αρχίσει να παίρνει τα χρήματα από το 2023.
Σε άλλες περιπτώσεις άγνωστοι καλούν στο τηλέφωνο ιδιώτες και προσποιούμενοι τον υπάλληλο του λογιστή τους ζητούν στοιχεία ebanking, για να προχωρήσει δήθεν η αίτηση για τα λεφτά της ΔΕΗ και να πιστωθούν τα χρήματα στο λογαριασμό του πελάτη.
Οι δε λογιστές ενημερώνουν ότι ποτέ δε θα ζητήσουν στοιχεία του ebanking και πως πρόκειται για απάτη.    Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα