Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δεν συμψηφίζονται με επιστροφές φόρων οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις


Οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής εξαιρούνται από τη διαδικασία αυτεπάγγελτου συμψηφισμού με τις χρηματικές απαιτήσεις των επιχειρήσεων έναντι του Δημοσίου, σύμφωνα με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.
Με την ίδια απόφαση, ορίζεται ότι οι μη ληξιπρόθεσμες δόσεις για την επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν εμποδίζουν τη χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας.
Επίσης, οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές για την επιστροφή επιστρεπτέας προκαταβολής δεν αναγράφονται στη βεβαίωση οφειλής, παρά μόνον αν ζητηθεί από τον οφειλέτη, στην αίτηση για τη χορήγησή της.
Ποιοι αποκτούν δεύτερη ευκαιρία για να εισπράξουν
Υπενθυμίζεται ότι όσες επιχειρήσεις είδαν να απορρίπτεται η αρχική τους αίτηση προκειμένου να επιδοτηθούν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής θα έχουν δεύτερη ευκαιρία.
Το μέτρο που είχε αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιά από τα διαδοχικά lockdown, είχε αφήσει εκτός αρκετές επιχειρήσεις οι οποίες σε πρώτη φάση ο έλεγχος των απαιτούμενων κριτηρίων τους «πέταξε έξω» από την επιδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα